0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10-15 parčića
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10-15 parčića
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom stracciatella
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom čokolade
4 dl mleka
1 kesica C šlag krema sa ukusom slatke pavlake 180 g
3 male kutije piškota
2 dl mleka
2 kašike C kakao praha
2 kašike šećera
100 g čokolade
1 kašika ruma
Pleh pokriti folijom pa poređati piškote. Piškote potapati u preliv.
Preliv:
Prokuvati mleko i šećer pa dodati kakao, rum i čokoladu i to sve uz mešanje da provri. Skloniti sa vatre i ohladiti.
Svaku piškotu potapati u preliv i ređati u pleh. Mnogo je bolje kada je pleh duguljast, jer sečenje sladoleda je lepše.
Umutiti prvi sladoled stracciatella sa 200 ml mleka pa sipati preko poređanih piškota.
Zatim umutiti i sladoled sa ukusom čokolade i preliti preko stracciatelle. Preko sladoleda poređati i ostale piškote.
Sladoled staviti u zamrzivač 4 sata zatim izvrnuti ga na tacnu za tortu i dekorisati šlagom.
Šlag pripremiti po uputstvu sa kesice. I preostaje vam samo da uzivate u ukusu C sladoleda.
Pleh pokriti folijom pa poređati piškote. Piškote potapati u preliv.
Preliv:
Prokuvati mleko i šećer pa dodati kakao, rum i čokoladu i to sve uz mešanje da provri. Skloniti sa vatre i ohladiti.
Svaku piškotu potapati u preliv i ređati u pleh. Mnogo je bolje kada je pleh duguljast, jer sečenje sladoleda je lepše.
Umutiti prvi sladoled stracciatella sa 200 ml mleka pa sipati preko poređanih piškota.
Zatim umutiti i sladoled sa ukusom čokolade i preliti preko stracciatelle. Preko sladoleda poređati i ostale piškote.
Sladoled staviti u zamrzivač 4 sata zatim izvrnuti ga na tacnu za tortu i dekorisati šlagom.
Šlag pripremiti po uputstvu sa kesice. I preostaje vam samo da uzivate u ukusu C sladoleda.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.