0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 jaja
18 kašika šećera
1 l mleka
2 Cpudinga od vanile
2 C pudinga od čokolade
2 C vanil šećera
1 C krem šlag od vanile
1 Ckrem šlag od čokolade
10 kašika C šećera u prahu
200 g C šlaga
1 margarin
0.5 kesice C praška za pecivo
6 kašika brašna
kisela voda za šlag
mleko za krem šlagove
Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, C praškom za pecivo, sipati u pleh obložen papirom i peći 15 min. na 200 stepeni.
Žuti fil:
U 0.5l mleka skuvatim umućena 3 žumanca, 6 kašika šećera, puding od vanile, 1 C vanil šećer.
Kada se ohladi spojiti sa umućenim pola margarina, 5 kašika šećera u prahu, i umućen C krem šlag.
Čokoladni fil:
Isti postupak kao žuti fil samo sada koristimo čokoladu.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Na tacnu staviti koru preko žuti fil, zatim čokoladni fil i na kraju celu tortu ukrasiti sa šlagom.
Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, C praškom za pecivo, sipati u pleh obložen papirom i peći 15 min. na 200 stepeni.
Žuti fil:
U 0.5l mleka skuvatim umućena 3 žumanca, 6 kašika šećera, puding od vanile, 1 C vanil šećer.
Kada se ohladi spojiti sa umućenim pola margarina, 5 kašika šećera u prahu, i umućen C krem šlag.
Čokoladni fil:
Isti postupak kao žuti fil samo sada koristimo čokoladu.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Na tacnu staviti koru preko žuti fil, zatim čokoladni fil i na kraju celu tortu ukrasiti sa šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.