0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
5
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
5
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
200 ml mleka
150 g jagoda
40 g šećera
60 ml soka od ceđene pomorandže
Umesto kornetića - rolnice. Liči na bla-bla sladoled sa jagodom.
Umutite sladoled sa mlekom po uputstvu na kesici i ostavite u zamrzivač na 1,5 do 2 sata - ne sme da bude tečan, ali ni previše čvrst.
Pomešajte izgnječene jagode, šećer i sok od sveže pomorandže i kuvajte (kad počne da vri) 10-ak minuta da se zgusne. Umešajte vanilin šećer i ako ima mnogo komadića jagoda smesu izblendirajte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se sladoled dovoljno stegao napravite rolnice od oblande: potreban vam je 1 list oblande. List oblande isecite na 10 pravougaonika, pa ih stavite između dve vlažne krpe na 15-ak minuta da omeknu.
Svaki pravougaonik savijte u rolnicu tako da glatka strana bude unutra i da se ivice malo preklope. Preklop ivica pritisnite prstima da se slepe.
Rolnice do pola napunite sladoledom pa sipajte po kašičicu do dve sosa od jagoda, pa napunite rolnicu sladoledom do vrha i vratite u zamrzivač da se skroz stegnu.
Rolnice poslužite uz ostatak sosa od jagoda.
Umesto kornetića - rolnice. Liči na bla-bla sladoled sa jagodom.
Umutite sladoled sa mlekom po uputstvu na kesici i ostavite u zamrzivač na 1,5 do 2 sata - ne sme da bude tečan, ali ni previše čvrst.
Pomešajte izgnječene jagode, šećer i sok od sveže pomorandže i kuvajte (kad počne da vri) 10-ak minuta da se zgusne. Umešajte vanilin šećer i ako ima mnogo komadića jagoda smesu izblendirajte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se sladoled dovoljno stegao napravite rolnice od oblande: potreban vam je 1 list oblande. List oblande isecite na 10 pravougaonika, pa ih stavite između dve vlažne krpe na 15-ak minuta da omeknu.
Svaki pravougaonik savijte u rolnicu tako da glatka strana bude unutra i da se ivice malo preklope. Preklop ivica pritisnite prstima da se slepe.
Rolnice do pola napunite sladoledom pa sipajte po kašičicu do dve sosa od jagoda, pa napunite rolnicu sladoledom do vrha i vratite u zamrzivač da se skroz stegnu.
Rolnice poslužite uz ostatak sosa od jagoda.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.