burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija5

Sladoled rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
5

Sastojci

Sladoled

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

200 ml mleka

Sos od jagoda

150 g jagoda

40 g šećera

60 ml soka od ceđene pomorandže

1 kesica C Vanilin šećer

Rolnice

1 C Oblande

Sladoled rolnice

Umesto kornetića - rolnice. Liči na bla-bla sladoled sa jagodom.

Koraci pripreme

Priprema sladoleda

Umutite sladoled sa mlekom po uputstvu na kesici i ostavite u zamrzivač na 1,5 do 2 sata - ne sme da bude tečan, ali ni previše čvrst.

Priprema sosa od jagoda

Pomešajte izgnječene jagode, šećer i sok od sveže pomorandže i kuvajte (kad počne da vri) 10-ak minuta da se zgusne. Umešajte vanilin šećer i ako ima mnogo komadića jagoda smesu izblendirajte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Priprema oblande

Kada se sladoled dovoljno stegao napravite rolnice od oblande: potreban vam je 1 list oblande. List oblande isecite na 10 pravougaonika, pa ih stavite između dve vlažne krpe na 15-ak minuta da omeknu.

.

Svaki pravougaonik savijte u rolnicu tako da glatka strana bude unutra i da se ivice malo preklope. Preklop ivica pritisnite prstima da se slepe.

Punjenje

Rolnice do pola napunite sladoledom pa sipajte po kašičicu do dve sosa od jagoda, pa napunite rolnicu sladoledom do vrha i vratite u zamrzivač da se skroz stegnu.

Serviranje

Rolnice poslužite uz ostatak sosa od jagoda.

Naši proizvodi

Sladoled rolnice

Umesto kornetića - rolnice. Liči na bla-bla sladoled sa jagodom.

Koraci pripreme

Priprema sladoleda

Umutite sladoled sa mlekom po uputstvu na kesici i ostavite u zamrzivač na 1,5 do 2 sata - ne sme da bude tečan, ali ni previše čvrst.

Priprema sosa od jagoda

Pomešajte izgnječene jagode, šećer i sok od sveže pomorandže i kuvajte (kad počne da vri) 10-ak minuta da se zgusne. Umešajte vanilin šećer i ako ima mnogo komadića jagoda smesu izblendirajte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Priprema oblande

Kada se sladoled dovoljno stegao napravite rolnice od oblande: potreban vam je 1 list oblande. List oblande isecite na 10 pravougaonika, pa ih stavite između dve vlažne krpe na 15-ak minuta da omeknu.

.

Svaki pravougaonik savijte u rolnicu tako da glatka strana bude unutra i da se ivice malo preklope. Preklop ivica pritisnite prstima da se slepe.

Punjenje

Rolnice do pola napunite sladoledom pa sipajte po kašičicu do dve sosa od jagoda, pa napunite rolnicu sladoledom do vrha i vratite u zamrzivač da se skroz stegnu.

Serviranje

Rolnice poslužite uz ostatak sosa od jagoda.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept