burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Sladoled rolat od ćokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora

6 komad jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

30 g maslaca

1 narendana korica pomorandže

Preliv

1/2 komad pomorandže - sok

Fil od sladoleda

2 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

500 ml mleka

Dekoracija

po potrebi toping od čokolade

Sladoled rolat od ćokolade

Poslastica sa sladoledom, zgodna za posluženje, bogatog ukusa čokolade.

Koraci pripreme

Priprema fila od sladoleda

Pomešajte eskimko sladoled od čokolade sa šlag kremom od čokolade i pola litra mleka i mutite mikserom oko 5 minuta najvećom brzinom. Stavite u zamrzivač na pola sata da se samo delimično stegne.

Priprema kore

Odvojite žumanca od belanaca pa umutite belanca u čvrst šam. U belanca postepeno, uz mućenje dodajte šećer, pa na kraju umešajte brašno, otopljen i prohlađen maslac i sitno narendanu pomorandžinu koru. Umućeno testo rasporedite na podmašćen pek papir u pleh veličine oko 42x32cm i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 180stC. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu da odstoji 3-4 minuta, odvijte, skinite koru sa papira pa premažite ili poprskajte sokom od pomorandže.

Filovanje

Premažite koru sa nešto više od polovine pripremljenog polustegnutog sladoleda i zavijte rolat. Rolat zavijte u foliju i držite u zamrzivaču do služenja, kao i ostatak sladoleda.

Serviranje

Pre služenja rolat ostavite 5-6 minuta na sobnoj temperaturi da se lakše iseče, isecite, prelijte topingom od čokolade i dodajte kuglu preostalog sladoleda.

Naši proizvodi

Sladoled rolat od ćokolade

Poslastica sa sladoledom, zgodna za posluženje, bogatog ukusa čokolade.

Koraci pripreme

Priprema fila od sladoleda

Pomešajte eskimko sladoled od čokolade sa šlag kremom od čokolade i pola litra mleka i mutite mikserom oko 5 minuta najvećom brzinom. Stavite u zamrzivač na pola sata da se samo delimično stegne.

Priprema kore

Odvojite žumanca od belanaca pa umutite belanca u čvrst šam. U belanca postepeno, uz mućenje dodajte šećer, pa na kraju umešajte brašno, otopljen i prohlađen maslac i sitno narendanu pomorandžinu koru. Umućeno testo rasporedite na podmašćen pek papir u pleh veličine oko 42x32cm i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 180stC. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu da odstoji 3-4 minuta, odvijte, skinite koru sa papira pa premažite ili poprskajte sokom od pomorandže.

Filovanje

Premažite koru sa nešto više od polovine pripremljenog polustegnutog sladoleda i zavijte rolat. Rolat zavijte u foliju i držite u zamrzivaču do služenja, kao i ostatak sladoleda.

Serviranje

Pre služenja rolat ostavite 5-6 minuta na sobnoj temperaturi da se lakše iseče, isecite, prelijte topingom od čokolade i dodajte kuglu preostalog sladoleda.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept