0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
6 komad jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
30 g maslaca
1 narendana korica pomorandže
1/2 komad pomorandže - sok
2 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade
500 ml mleka
po potrebi toping od čokolade
Poslastica sa sladoledom, zgodna za posluženje, bogatog ukusa čokolade.
Pomešajte eskimko sladoled od čokolade sa šlag kremom od čokolade i pola litra mleka i mutite mikserom oko 5 minuta najvećom brzinom. Stavite u zamrzivač na pola sata da se samo delimično stegne.
Odvojite žumanca od belanaca pa umutite belanca u čvrst šam. U belanca postepeno, uz mućenje dodajte šećer, pa na kraju umešajte brašno, otopljen i prohlađen maslac i sitno narendanu pomorandžinu koru. Umućeno testo rasporedite na podmašćen pek papir u pleh veličine oko 42x32cm i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 180stC. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu da odstoji 3-4 minuta, odvijte, skinite koru sa papira pa premažite ili poprskajte sokom od pomorandže.
Premažite koru sa nešto više od polovine pripremljenog polustegnutog sladoleda i zavijte rolat. Rolat zavijte u foliju i držite u zamrzivaču do služenja, kao i ostatak sladoleda.
Pre služenja rolat ostavite 5-6 minuta na sobnoj temperaturi da se lakše iseče, isecite, prelijte topingom od čokolade i dodajte kuglu preostalog sladoleda.
Poslastica sa sladoledom, zgodna za posluženje, bogatog ukusa čokolade.
Pomešajte eskimko sladoled od čokolade sa šlag kremom od čokolade i pola litra mleka i mutite mikserom oko 5 minuta najvećom brzinom. Stavite u zamrzivač na pola sata da se samo delimično stegne.
Odvojite žumanca od belanaca pa umutite belanca u čvrst šam. U belanca postepeno, uz mućenje dodajte šećer, pa na kraju umešajte brašno, otopljen i prohlađen maslac i sitno narendanu pomorandžinu koru. Umućeno testo rasporedite na podmašćen pek papir u pleh veličine oko 42x32cm i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 180stC. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu da odstoji 3-4 minuta, odvijte, skinite koru sa papira pa premažite ili poprskajte sokom od pomorandže.
Premažite koru sa nešto više od polovine pripremljenog polustegnutog sladoleda i zavijte rolat. Rolat zavijte u foliju i držite u zamrzivaču do služenja, kao i ostatak sladoleda.
Pre služenja rolat ostavite 5-6 minuta na sobnoj temperaturi da se lakše iseče, isecite, prelijte topingom od čokolade i dodajte kuglu preostalog sladoleda.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.