burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Pohovani Eskimko sladoled

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

2 kesice Eskimko sladoleda po izboru

mleko za sladoled po uputstvu

2 jaja

mleveni kornfleks, keks ili prezle

ulje

Pohovani Eskimko sladoled

Koraci pripreme

Umutite 2 kesice C Eskimko sladoleda sa mlekom prema uputstvu sa kesice i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem i zamrznite.

Nakon par sati izvadite sladoled i zamrzivača. Na pleh stavite papir za pečenje, pa izvadite nekoliko većih kugli sladoleda i ubacite kugle u zamrzivač na sat vremena da se dobro zalede.

U dublji sud sipajte smrvljeni kornfleks i mleveni keks. Uvaljajte svaku kuglu sladoleda u smesu i vratite u zamrzivač na još pola sata.

Umutite 2 jajeta, pa svaku kuglu sladoleda umočite u jaje, pa ponovo u kornfleks/keks i još jednom, po poslednji put vratite kugle u zamrzivač na sat vremena.

U dublju šerpu sipajte ulja i ostavite da se dobro ugreje.

Ubacujte kuglu po kuglu i pržite ih 10-15 sekundi.

Izvadite i poslužite.

Naši proizvodi

Pohovani Eskimko sladoled

Koraci pripreme

Umutite 2 kesice C Eskimko sladoleda sa mlekom prema uputstvu sa kesice i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem i zamrznite.

Nakon par sati izvadite sladoled i zamrzivača. Na pleh stavite papir za pečenje, pa izvadite nekoliko većih kugli sladoleda i ubacite kugle u zamrzivač na sat vremena da se dobro zalede.

U dublji sud sipajte smrvljeni kornfleks i mleveni keks. Uvaljajte svaku kuglu sladoleda u smesu i vratite u zamrzivač na još pola sata.

Umutite 2 jajeta, pa svaku kuglu sladoleda umočite u jaje, pa ponovo u kornfleks/keks i još jednom, po poslednji put vratite kugle u zamrzivač na sat vremena.

U dublju šerpu sipajte ulja i ostavite da se dobro ugreje.

Ubacujte kuglu po kuglu i pržite ih 10-15 sekundi.

Izvadite i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept