0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
13
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
13
1 pakovanje kadaifa
100 g oraha
100 g badema
50 g suvih kajsija
50 g suvih šljiva
50 g brusnica
2 limuna
1 C vanilin šećer
400 g šećera
Podmazati četvrtasti pleh sa malo ulja zatim poređati pola kadaifa preko sipati samlevene lešnike i orahe sa seckanim suvim voćem, i dodati preostali kadaif.
Blago poprskati uljem i peći na 150 c oko 20 min.
Kada blago dobije zlatnu boju izvaditi iz rerne. Kada se ohladi zaliti vrućim sirupom skuvanim od 400 g šećera i 500 ml vode.
Kuvati ne baš gusti sirup, dodati C vanilin šećer i isečen limun na kolutove.
Ohladiti u frižideru na 2 h. Kada serviramo preko svakog kolača stavimo po 1 ili 2 kuglice C Eskimko sladoleda.
Podmazati četvrtasti pleh sa malo ulja zatim poređati pola kadaifa preko sipati samlevene lešnike i orahe sa seckanim suvim voćem, i dodati preostali kadaif.
Blago poprskati uljem i peći na 150 c oko 20 min.
Kada blago dobije zlatnu boju izvaditi iz rerne. Kada se ohladi zaliti vrućim sirupom skuvanim od 400 g šećera i 500 ml vode.
Kuvati ne baš gusti sirup, dodati C vanilin šećer i isečen limun na kolutove.
Ohladiti u frižideru na 2 h. Kada serviramo preko svakog kolača stavimo po 1 ili 2 kuglice C Eskimko sladoleda.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.