0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Oko 25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
Oko 25
1 l mleka
4 C želatina
300 g šećera
500 g C šlaga + 200 g za ukrašavanje
300 g mlevenog keksa
300 g mlečnih napolitanki
300 g čokolade sa jagodom
Staviti mleko i šećer da prokuvaju, a u malo vode razmutiti C želatin da nabubri.
Kada mleko provri sipati želatin i mešati na vatri još minut-dva. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U ohlađeno sipati 500 g C šlaga i mutiti mikserom. Smesu podeliti na 3 dela, u jedan deo staviti mleveni keks, u jedan deo mlevene napolitanke, a u jedan deo rendanu čokoladu.
U kalup prečnika 26 cm sipati fil sa keksom, preko fil sa napolitankama i gore fil sa čokoladom.
Ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan ukrasiti C šlagom.
Staviti mleko i šećer da prokuvaju, a u malo vode razmutiti C želatin da nabubri.
Kada mleko provri sipati želatin i mešati na vatri još minut-dva. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U ohlađeno sipati 500 g C šlaga i mutiti mikserom. Smesu podeliti na 3 dela, u jedan deo staviti mleveni keks, u jedan deo mlevene napolitanke, a u jedan deo rendanu čokoladu.
U kalup prečnika 26 cm sipati fil sa keksom, preko fil sa napolitankama i gore fil sa čokoladom.
Ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.