0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
400 g keksa
200 ml mleka
1 l mleka
200 g šećera
500 g C šlaga
30 g C želatina
100 ml vode
150 g mlevenog keksa
150 g lešnika
150 g napolitanki
100 g čokolade
Natopiti keks i složiti kao koru.
U 1 l mleka sipati 200 g šećera i staviti da se kuva. Kada počne da vri u to dodati 100 ml vode i 30 g C želatina rastopljenog u vodi i povremeno mešati.
Kuvati još 5 minuta, retko je i može da pokipi, čuvati dok se kuva.
Skloniti sa ringle i dobro ohladiti.
Kada se ohladi umutiti u to 500 g C šlaga oko 15 min.
Podeliti u tri jednaka dela i u jedan dodati keks, drugi lešnik i u treći napolitanke.
Sve to redom staviti preko keksa i na kraju dekoracija posuti rendanu čokoladu.
Natopiti keks i složiti kao koru.
U 1 l mleka sipati 200 g šećera i staviti da se kuva. Kada počne da vri u to dodati 100 ml vode i 30 g C želatina rastopljenog u vodi i povremeno mešati.
Kuvati još 5 minuta, retko je i može da pokipi, čuvati dok se kuva.
Skloniti sa ringle i dobro ohladiti.
Kada se ohladi umutiti u to 500 g C šlaga oko 15 min.
Podeliti u tri jednaka dela i u jedan dodati keks, drugi lešnik i u treći napolitanke.
Sve to redom staviti preko keksa i na kraju dekoracija posuti rendanu čokoladu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.