burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Grčka sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 litar mleka

1 šolja šećera

3 kesice želatina

500 g šlaga

250 g mlevenog keksa

1 kesica sladoleda od jagode

+ 1 dl vode

1 kesica sladoleda straćatela

+ 1 dl vode

Grčka sladoled torta

Koraci pripreme

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice želatina sa malo vode i ostavite da nabobri. Nabubreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.

Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče). Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.

Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa 1 dl vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju sladoled straćatela umutite sa 1 dl vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Secite i poslužite.

Naši proizvodi

Grčka sladoled torta

Koraci pripreme

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice želatina sa malo vode i ostavite da nabobri. Nabubreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.

Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče). Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.

Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa 1 dl vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju sladoled straćatela umutite sa 1 dl vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Secite i poslužite.

Autor

Minela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept