0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 velika kutija piškota
150 g mlevenih piškota
1,45 l mleka
150 g mlevenih čokoladnih napolitanki
200 ml mleka
200 g C želatina
500 g C šlaga classic
500 g šećera
U šerpu sipamo 300 ml mleka, dodamo 500 g šećera, stavimo na šporet da se kuva i mešamo dok se šećer ne rastopi.
U preostalih 200 ml mleka dodamo želatin.
Potom u provrelo mleko na šporetu sipamo razmekšali želatin uz neprekidno mešanje, zatim sklonio sa vatre.
Povremeno pomešamo da se ne uhvati kora na želatin kad se bude stezao.
U dublji sud sipamo 750 ml mleka, dodamo šlag i mutimo dok se ne zgusne.
Zatim u sud dodamo ohlađenu i masu sa želatinom.
Podelimo na tri dela. U prvi stavimo čokoladne napolitanke, u drugi mlevene piškote, treći ostaje bez dodatka.
Duboki sud obložimo folijom zatim ređamo I+II+III fil.
Na vrh stavimo piškote koje prethodno natapamo mlekom. Ostavimo u zamrzivač da se stegne.
Izvrnemo tortu na tanjir, skinemo foliju. Na kraju prelijemo glazurom od čokolade.
Čuvamo u zamrzivaču.
U šerpu sipamo 300 ml mleka, dodamo 500 g šećera, stavimo na šporet da se kuva i mešamo dok se šećer ne rastopi.
U preostalih 200 ml mleka dodamo želatin.
Potom u provrelo mleko na šporetu sipamo razmekšali želatin uz neprekidno mešanje, zatim sklonio sa vatre.
Povremeno pomešamo da se ne uhvati kora na želatin kad se bude stezao.
U dublji sud sipamo 750 ml mleka, dodamo šlag i mutimo dok se ne zgusne.
Zatim u sud dodamo ohlađenu i masu sa želatinom.
Podelimo na tri dela. U prvi stavimo čokoladne napolitanke, u drugi mlevene piškote, treći ostaje bez dodatka.
Duboki sud obložimo folijom zatim ređamo I+II+III fil.
Na vrh stavimo piškote koje prethodno natapamo mlekom. Ostavimo u zamrzivač da se stegne.
Izvrnemo tortu na tanjir, skinemo foliju. Na kraju prelijemo glazurom od čokolade.
Čuvamo u zamrzivaču.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.