burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Grčka sladoled torta C

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 velika kutija piškota

150 g mlevenih piškota

1,45 l mleka

150 g mlevenih čokoladnih napolitanki

200 ml mleka

200 g C želatina

500 g C šlaga classic

500 g šećera

Grčka sladoled torta C

Koraci pripreme

U šerpu sipamo 300 ml mleka, dodamo 500 g šećera, stavimo na šporet da se kuva i mešamo dok se šećer ne rastopi.

U preostalih 200 ml mleka dodamo želatin.

Potom u provrelo mleko na šporetu sipamo razmekšali želatin uz neprekidno mešanje, zatim sklonio sa vatre.

Povremeno pomešamo da se ne uhvati kora na želatin kad se bude stezao.

U dublji sud sipamo 750 ml mleka, dodamo šlag i mutimo dok se ne zgusne.

Zatim u sud dodamo ohlađenu i masu sa želatinom.

Podelimo na tri dela. U prvi stavimo čokoladne napolitanke, u drugi mlevene piškote, treći ostaje bez dodatka.

Duboki sud obložimo folijom zatim ređamo I+II+III fil.

Na vrh stavimo piškote koje prethodno natapamo mlekom. Ostavimo u zamrzivač da se stegne.

Izvrnemo tortu na tanjir, skinemo foliju. Na kraju prelijemo glazurom od čokolade.

Čuvamo u zamrzivaču.

Naši proizvodi

Grčka sladoled torta C

Koraci pripreme

U šerpu sipamo 300 ml mleka, dodamo 500 g šećera, stavimo na šporet da se kuva i mešamo dok se šećer ne rastopi.

U preostalih 200 ml mleka dodamo želatin.

Potom u provrelo mleko na šporetu sipamo razmekšali želatin uz neprekidno mešanje, zatim sklonio sa vatre.

Povremeno pomešamo da se ne uhvati kora na želatin kad se bude stezao.

U dublji sud sipamo 750 ml mleka, dodamo šlag i mutimo dok se ne zgusne.

Zatim u sud dodamo ohlađenu i masu sa želatinom.

Podelimo na tri dela. U prvi stavimo čokoladne napolitanke, u drugi mlevene piškote, treći ostaje bez dodatka.

Duboki sud obložimo folijom zatim ređamo I+II+III fil.

Na vrh stavimo piškote koje prethodno natapamo mlekom. Ostavimo u zamrzivač da se stegne.

Izvrnemo tortu na tanjir, skinemo foliju. Na kraju prelijemo glazurom od čokolade.

Čuvamo u zamrzivaču.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept