0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 l mleka
1 šolja šećera
3 kesice želatina C
500 g šlaga C
250 g mlevenog keksa
1 kesica sladoleda od jagode Eskimko C +1 dcl vode
1 kesica sladoleda straćatela Eskimko C +1 dcl vode
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.
Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake.
Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.
Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači.
Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.
Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.
I na kraju sladoled straćatela umutite sa decilitrom vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.
Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.
Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake.
Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.
Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači.
Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.
Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.
I na kraju sladoled straćatela umutite sa decilitrom vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.
Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.