burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Domaći sladoled

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

8 jaja

11 kašika šećera

250 g margarina

100 g bele C šlag kreme

300 ml mleka

5 kesica C vanilin šećera

Dodaci:

aroma ruma

100 g čokolade

100 g mlevenih pečenih lešnika

100 g bobičastog voća po izboru (borovnice, jagode, maline)

Domaći sladoled

Koraci pripreme

Za ovaj sladoled spremaju se tri smese koje se na kraju spajaju u jednu i dobija se oko 3,5 l sladoleda, pa će vam trebati jedna poveća posuda u kojoj ćete na kraju sve izmešati. Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa 3 kašike šećera i kuvajte na pari uz postepeno dodavanje margarina isečenog na veće komade i uz mešanje. Kuvajte na pari dok se sav margarin ne otopi i dobijete ujednačenu smesu (5 minuta). Smesu sklonite s ringle i ostavite da se prohladi.

Posebno umutite 100 g C bele šlag krema sa 3 dl mleka. Umutite 8 belanaca sa 8 kašika šećera u čvrst šam. U šam, uz stalno mućenje mikserom, dodajte postepeno smesu od žumanca. Na kraju u smesu dodajte i umućen šlag krem i sve zajedno umutite. Dodajte u smesu od 1/3 do 1/2 bočice arome vanile (ili 5-6 kesica C vanilin šećera).

Smesu možete podeliti na više delova i po želji dodati voće, čokoladu ili nešto treće. Ja sam smesu podelila na 4 dela.

Prvi deo sam ostavila kakav jeste - sa ukusom vanile. U drugi deo dodala sam 100 g mlevenih pečenih lešnika. U treći deo smese umutila sam 100 g otopljene čokolade i kašiku arome ruma. U četvrti deo umutila sam 100 g izblendiranih borovnica.

Pripremljene smese sipajte u posebne kutije i stavite u zamrzivač na nekoliko sati, najbolje preko noći i čuvajte u zamrzivaču.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaći sladoled

Koraci pripreme

Za ovaj sladoled spremaju se tri smese koje se na kraju spajaju u jednu i dobija se oko 3,5 l sladoleda, pa će vam trebati jedna poveća posuda u kojoj ćete na kraju sve izmešati. Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa 3 kašike šećera i kuvajte na pari uz postepeno dodavanje margarina isečenog na veće komade i uz mešanje. Kuvajte na pari dok se sav margarin ne otopi i dobijete ujednačenu smesu (5 minuta). Smesu sklonite s ringle i ostavite da se prohladi.

Posebno umutite 100 g C bele šlag krema sa 3 dl mleka. Umutite 8 belanaca sa 8 kašika šećera u čvrst šam. U šam, uz stalno mućenje mikserom, dodajte postepeno smesu od žumanca. Na kraju u smesu dodajte i umućen šlag krem i sve zajedno umutite. Dodajte u smesu od 1/3 do 1/2 bočice arome vanile (ili 5-6 kesica C vanilin šećera).

Smesu možete podeliti na više delova i po želji dodati voće, čokoladu ili nešto treće. Ja sam smesu podelila na 4 dela.

Prvi deo sam ostavila kakav jeste - sa ukusom vanile. U drugi deo dodala sam 100 g mlevenih pečenih lešnika. U treći deo smese umutila sam 100 g otopljene čokolade i kašiku arome ruma. U četvrti deo umutila sam 100 g izblendiranih borovnica.

Pripremljene smese sipajte u posebne kutije i stavite u zamrzivač na nekoliko sati, najbolje preko noći i čuvajte u zamrzivaču.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept