0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
2 C vanilin šećer
1 jaje
75 g C šlag krema
200 ml mleka
3 kašike šećera
Odvojiti žumance od belanceta i belance umutiti u čvrst sneg.
U drugoj posudi staviti C šlag, šećer , C vanilin šećer i 100 ml mleka pa mutiti.
Dodati ostatak mleka i umutiti.
U to dodati belanac i žumanac i kašikom sporo mešati da belanac ne splasne.
Po ukusu mozete dodati ekstrakt vanile, otopljenu čokoladu, mleveni keks, ili bilo koji drugi ukus.
Odvojiti žumance od belanceta i belance umutiti u čvrst sneg.
U drugoj posudi staviti C šlag, šećer , C vanilin šećer i 100 ml mleka pa mutiti.
Dodati ostatak mleka i umutiti.
U to dodati belanac i žumanac i kašikom sporo mešati da belanac ne splasne.
Po ukusu mozete dodati ekstrakt vanile, otopljenu čokoladu, mleveni keks, ili bilo koji drugi ukus.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.