0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 C šlaga krem sa ukusom slatke pavlake
400 g kisele pavlake
10 kašika šećera
2 C vanilina šećera
2 kesice C želatina
300 ml mleka
Keks za podlogu (plazma ili petit)
300 g voća po izboru (jagode, maline ili višnje)
Umutiti C krem šlag sa mlekom, dodati šećer, C vanilin šećer i pavlaku.
Na okruglu tacnu staviti kalup tj. Ram od okrugle tepsije i poređati keks prethodno na kratko umočen u mleko.
U posebnu šerpicu sipati C želatin i preliti ga sa malo vode tek da nabubri. Zatim ga blago zagrejati da se rastvori i dodati u smesu sa pavlakom i šlagom. Izmiksovati i izliti u kalup.
Staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata.
Za to vreme od voća skuvati sirup. Voće se stavi u šerpu prelije vodom. Zasladite po želji i kuvajte da proključa.
Ako želite gušći sirup dodajte nekoliko kašika C čvrstina. Takođe po želji zavisi kakvu gustinu želite.
Posle 3 sata izvadite sladoled iz zamrzivača, skinite kalup, secite i prelijte sirupom.
Umutiti C krem šlag sa mlekom, dodati šećer, C vanilin šećer i pavlaku.
Na okruglu tacnu staviti kalup tj. Ram od okrugle tepsije i poređati keks prethodno na kratko umočen u mleko.
U posebnu šerpicu sipati C želatin i preliti ga sa malo vode tek da nabubri. Zatim ga blago zagrejati da se rastvori i dodati u smesu sa pavlakom i šlagom. Izmiksovati i izliti u kalup.
Staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata.
Za to vreme od voća skuvati sirup. Voće se stavi u šerpu prelije vodom. Zasladite po želji i kuvajte da proključa.
Ako želite gušći sirup dodajte nekoliko kašika C čvrstina. Takođe po želji zavisi kakvu gustinu želite.
Posle 3 sata izvadite sladoled iz zamrzivača, skinite kalup, secite i prelijte sirupom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.