burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čiz kejk sladoled sa krem šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 C šlaga krem sa ukusom slatke pavlake

400 g kisele pavlake

10 kašika šećera

2 C vanilina šećera

2 kesice C želatina

300 ml mleka

Keks za podlogu (plazma ili petit)

300 g voća po izboru (jagode, maline ili višnje)

Čiz kejk sladoled sa krem šlagom

Koraci pripreme

Umutiti C krem šlag sa mlekom, dodati šećer, C vanilin šećer i pavlaku.

Na okruglu tacnu staviti kalup tj. Ram od okrugle tepsije i poređati keks prethodno na kratko umočen u mleko.

U posebnu šerpicu sipati C želatin i preliti ga sa malo vode tek da nabubri. Zatim ga blago zagrejati da se rastvori i dodati u smesu sa pavlakom i šlagom. Izmiksovati i izliti u kalup.

Staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata.

Za to vreme od voća skuvati sirup. Voće se stavi u šerpu prelije vodom. Zasladite po želji i kuvajte da proključa.

Ako želite gušći sirup dodajte nekoliko kašika C čvrstina. Takođe po želji zavisi kakvu gustinu želite.

Posle 3 sata izvadite sladoled iz zamrzivača, skinite kalup, secite i prelijte sirupom.

Naši proizvodi

Čiz kejk sladoled sa krem šlagom

Koraci pripreme

Umutiti C krem šlag sa mlekom, dodati šećer, C vanilin šećer i pavlaku.

Na okruglu tacnu staviti kalup tj. Ram od okrugle tepsije i poređati keks prethodno na kratko umočen u mleko.

U posebnu šerpicu sipati C želatin i preliti ga sa malo vode tek da nabubri. Zatim ga blago zagrejati da se rastvori i dodati u smesu sa pavlakom i šlagom. Izmiksovati i izliti u kalup.

Staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata.

Za to vreme od voća skuvati sirup. Voće se stavi u šerpu prelije vodom. Zasladite po želji i kuvajte da proključa.

Ako želite gušći sirup dodajte nekoliko kašika C čvrstina. Takođe po želji zavisi kakvu gustinu želite.

Posle 3 sata izvadite sladoled iz zamrzivača, skinite kalup, secite i prelijte sirupom.

Autor

Olgica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept