1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
100 g urmi
50 g lešnika
100 g integralnog keksa
2 kašika bademovog mleka
50 g Dr.Oetker crna čokolada
20 g bela čokolada
20 g margarina
1 kašika bademovog mleka
1 kesica Dr.Oetker vanila Zero
Urme, kokos i lešnik bez dodatka šećera
Samleti urme uz dodatak malo bademovog mleka. Samleti lešnike i keks i sastaviti sa urmama. Dodati kokosovo brašno i izmesiti masu da se dobro sjedini , pa podeliti na 10 delova i rastanjiti u kalupu. Ako nemate odgovarajući kalup možete da rastanjenu smesu isečete nožem.
Ostaviti u frižideru da dobro očvrsnu.
Očvrsle štangle izvaditi iz kalupa i premazati crnom otopljenom čokoladom sa malo margarina i mleka, pa našarati belom čokoladom.
Po vrhu posuti kokosom dok je još zveža čokolada da bi dobro prionuo.
Urme, kokos i lešnik bez dodatka šećera
Samleti urme uz dodatak malo bademovog mleka. Samleti lešnike i keks i sastaviti sa urmama. Dodati kokosovo brašno i izmesiti masu da se dobro sjedini , pa podeliti na 10 delova i rastanjiti u kalupu. Ako nemate odgovarajući kalup možete da rastanjenu smesu isečete nožem.
Ostaviti u frižideru da dobro očvrsnu.
Očvrsle štangle izvaditi iz kalupa i premazati crnom otopljenom čokoladom sa malo margarina i mleka, pa našarati belom čokoladom.
Po vrhu posuti kokosom dok je još zveža čokolada da bi dobro prionuo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.