1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
400 g brašna
4 kašika C griza
1 kašičica šećera
1 čaša mleka 2 dl
1 čaša 1 dl ulja
300 g višanja,
2 kašika C griza
5 kašičica šećera
Baš su ukusne
Testo
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa C grizom , dodati ulje, i Ckvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil
Višnje staviti u šerpu, dodati Cgriz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu i sokom od višanja koji je ostao kada sam ih ocedila.
Baš su ukusne
Testo
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa C grizom , dodati ulje, i Ckvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil
Višnje staviti u šerpu, dodati Cgriz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu i sokom od višanja koji je ostao kada sam ih ocedila.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.