burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija15

Zavrzlame sa bojama leta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
15

Sastojci

Za testo je potrebno

400 g brašna

4 kašika C griza

1 kašičica šećera

1 kašičica C Suvi kvasac

1 čaša mleka 2 dl

1 čaša 1 dl ulja

Za fil je potrebno:

300 g višanja,

2 kašika C griza

2 kesica C Vanilin šećer

5 kašičica šećera

Zavrzlame sa bojama leta

Baš su ukusne

Koraci pripreme

Priprema

Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa C grizom , dodati ulje, i Ckvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil

Višnje staviti u šerpu, dodati Cgriz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.


Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu i sokom od višanja koji je ostao kada sam ih ocedila.

Naši proizvodi

Zavrzlame sa bojama leta

Baš su ukusne

Koraci pripreme

Priprema

Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa C grizom , dodati ulje, i Ckvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil

Višnje staviti u šerpu, dodati Cgriz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.


Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu i sokom od višanja koji je ostao kada sam ih ocedila.

Autor

Verica Poznanović
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept