1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
4 komad male jabuke,
10 kašika ulja
200 g višanja
4 komad jaja
7 kašika brašna
7 kašika šećera
2 kašika rakije
Prelepo izgleda i jako ukusno
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, rakiju, Cvanilin šećer, očišćene i ocđene višnje i na kraju C prašak za pecivo.
Testo izlijte u olučasti kalup koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko možec da stane u pleh. Jabukama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje parvo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili posuti listovima badema, mlevenim orasima odnosno jednostavno samo šećerom u prah
Prelepo izgleda i jako ukusno
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, rakiju, Cvanilin šećer, očišćene i ocđene višnje i na kraju C prašak za pecivo.
Testo izlijte u olučasti kalup koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko možec da stane u pleh. Jabukama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje parvo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili posuti listovima badema, mlevenim orasima odnosno jednostavno samo šećerom u prah
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.