burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Potrebno je

4 komad male jabuke,

10 kašika ulja

200 g višanja

4 komad jaja

7 kašika brašna

2 komad C Vanilin šećer

7 kašika šećera

2 kašika rakije

1 kesica C Prašak za pecivo

Voćni kolač

Prelepo izgleda i jako ukusno

Koraci pripreme

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, rakiju, Cvanilin šećer, očišćene i ocđene višnje i na kraju C prašak za pecivo.
Testo izlijte u olučasti kalup koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko možec da stane u pleh. Jabukama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje parvo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili posuti listovima badema, mlevenim orasima odnosno jednostavno samo šećerom u prah

Naši proizvodi

Voćni kolač

Prelepo izgleda i jako ukusno

Koraci pripreme

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, rakiju, Cvanilin šećer, očišćene i ocđene višnje i na kraju C prašak za pecivo.
Testo izlijte u olučasti kalup koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko možec da stane u pleh. Jabukama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje parvo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili posuti listovima badema, mlevenim orasima odnosno jednostavno samo šećerom u prah

Autor

Verica Poznanović
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept