burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Voćne korpice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za korpice:

2 jajeta

2 kašike šećera

50 ml ulja

2,5 dl mleka

250 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za sos od višanja:

500 g višanja

7 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina

1 dl vode

Za krem sa pudingom:

8 dl mleka

6 kašika šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom vanilina

40 g C šlag krema

+ mleko

Za dekoraciju:

40 g C šlag krema + mleko

15 kandiranih trešanja

Voćne korpice

Koraci pripreme

Priprema korpica:
Umutite sve navedene sastojke i pecite u aparatu za korpice 2-3 minuta. Ako nemate aparat za korpice, kupite gotove korpice.

Priprema sosa od višanja:
Višnje, šećer i C vanilin šećer stavite u šerpu da provri. Puding rastvorite u 1 dl vode, sipajte u višnje i kuvajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi.

Priprema krema sa pudingom:
U 2 dl mleka rastvorite puding. Ostatak mleka i šećera sipajte u šerpu i stavite da provri, pa sipajte rastvoren puding i kuvajte na nižoj temperaturi oo 5 minuta.

Puding ohladite na sobnoj temperaturi, potom ga stavite u frižider na 15 minuta da se dobro ohladi, pa dodajte C šlag krem koji ste umutili prema uputstvu sa pakovanja.

Sve umutite mikserom.

Korpice punite na sledeći način:
Stavite kašiku krema od pudinga, kašiku sosa od višanja, pa dekorišite umućenim šlagom i kandiranim trešnjama.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćne korpice

Koraci pripreme

Priprema korpica:
Umutite sve navedene sastojke i pecite u aparatu za korpice 2-3 minuta. Ako nemate aparat za korpice, kupite gotove korpice.

Priprema sosa od višanja:
Višnje, šećer i C vanilin šećer stavite u šerpu da provri. Puding rastvorite u 1 dl vode, sipajte u višnje i kuvajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi.

Priprema krema sa pudingom:
U 2 dl mleka rastvorite puding. Ostatak mleka i šećera sipajte u šerpu i stavite da provri, pa sipajte rastvoren puding i kuvajte na nižoj temperaturi oo 5 minuta.

Puding ohladite na sobnoj temperaturi, potom ga stavite u frižider na 15 minuta da se dobro ohladi, pa dodajte C šlag krem koji ste umutili prema uputstvu sa pakovanja.

Sve umutite mikserom.

Korpice punite na sledeći način:
Stavite kašiku krema od pudinga, kašiku sosa od višanja, pa dekorišite umućenim šlagom i kandiranim trešnjama.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept