burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Vanil ružice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

400 g brašna

180 g masti

2 jaja

150 ml mleka

1/3 C kvasca

150 g šećera

150 g + 100 g mlevenih oraha ili lešnika

1 C vanilin šećer

Vanil ružice

Koraci pripreme

U toplo mleko staviti kvasac, 1 kašičicu šećera i 1 kašiku brašna i ostaviti da fermentiše.

U posudu staviti mast, umutiti varjačom, dodati žumance i postepeno kvasac i brašno i dobro umesiti.

Testo razvaljiti oklagijom što tanje u ploču.

Umutiti belanca sa 150 g C šećera u prahu i dodati orahe ili lešnik, izmešati i premazati razvaljanu koru.

Premazanu koru uviti u rolat i seći na 1 cm i sečenom stranom stavljati u pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Pečene ružice valjati u C šećer u prahu sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Vanil ružice

Koraci pripreme

U toplo mleko staviti kvasac, 1 kašičicu šećera i 1 kašiku brašna i ostaviti da fermentiše.

U posudu staviti mast, umutiti varjačom, dodati žumance i postepeno kvasac i brašno i dobro umesiti.

Testo razvaljiti oklagijom što tanje u ploču.

Umutiti belanca sa 150 g C šećera u prahu i dodati orahe ili lešnik, izmešati i premazati razvaljanu koru.

Premazanu koru uviti u rolat i seći na 1 cm i sečenom stranom stavljati u pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Pečene ružice valjati u C šećer u prahu sa C vanilin šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept