0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
300 g brašna
1 kašika meda
1 jaje
100 g masti
150 g šećera
1/2 kašičice C sode bikarbone
100 ml mleka
10 g bele čokolade
100 g tamne čokolade
1 C puding od vanile
300 ml mleka
3 kašike šećera
100 g margarina
prehrambena boja
100 g bele čokolade
mleveni keks po potrebi
100 g C šlaga
zelena prehrambena boja
Mikserom umutiti mast, šećer, jaja i med.
Dodati brašno i C sodu bikarbonu, pa umesiti testo uz dodavanje mleka.
Razviti oklagijom, izvaditi krugove te obložiti modlice za mini tart.
Od ostatka testa napraviti trake i uviti ih u spiralu.
Modlice sa testom i spirale staviti u pleh pa peći oko 5 minuta. Pečene korpice izvaditi iz modlica.
Otopiti belu čokoladu namazati unutrašnjost korpica. Zatim otopiti tamnu čokoladu pa njome premazati rubove korpica.
Ostatkom čokolade namazati spiralne drške.
Za jaja skuvati mleko sa šećerom. Dodati margarin, mešati da se otopi, a potom zakuvati puding. U ohlađen puding dodati keks i sjediniti.
Od dobijene smese oblikovati jaja, pa ih preliti otopljenom belom čokoladom obojenom prehrambenom bojom po želji.
Umutiti šlag,dodati zelenu boju te špricom napuniti korpice.
Poređati jaja preko trave od šlaga i staviti spiralne drške.
Mikserom umutiti mast, šećer, jaja i med.
Dodati brašno i C sodu bikarbonu, pa umesiti testo uz dodavanje mleka.
Razviti oklagijom, izvaditi krugove te obložiti modlice za mini tart.
Od ostatka testa napraviti trake i uviti ih u spiralu.
Modlice sa testom i spirale staviti u pleh pa peći oko 5 minuta. Pečene korpice izvaditi iz modlica.
Otopiti belu čokoladu namazati unutrašnjost korpica. Zatim otopiti tamnu čokoladu pa njome premazati rubove korpica.
Ostatkom čokolade namazati spiralne drške.
Za jaja skuvati mleko sa šećerom. Dodati margarin, mešati da se otopi, a potom zakuvati puding. U ohlađen puding dodati keks i sjediniti.
Od dobijene smese oblikovati jaja, pa ih preliti otopljenom belom čokoladom obojenom prehrambenom bojom po želji.
Umutiti šlag,dodati zelenu boju te špricom napuniti korpice.
Poređati jaja preko trave od šlaga i staviti spiralne drške.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.