burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Uskršnje korpice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za korpice:

300 g brašna

1 kašika meda

1 jaje

100 g masti

150 g šećera

1/2 kašičice C sode bikarbone

100 ml mleka

10 g bele čokolade

100 g tamne čokolade

Za jaja:

1 C puding od vanile

300 ml mleka

3 kašike šećera

100 g margarina

prehrambena boja

100 g bele čokolade

mleveni keks po potrebi

Ostalo:

100 g C šlaga

zelena prehrambena boja

Uskršnje korpice

Koraci pripreme

Mikserom umutiti mast, šećer, jaja i med.

Dodati brašno i C sodu bikarbonu, pa umesiti testo uz dodavanje mleka.

Razviti oklagijom, izvaditi krugove te obložiti modlice za mini tart.

Od ostatka testa napraviti trake i uviti ih u spiralu.

Modlice sa testom i spirale staviti u pleh pa peći oko 5 minuta. Pečene korpice izvaditi iz modlica.

Otopiti belu čokoladu namazati unutrašnjost korpica. Zatim otopiti tamnu čokoladu pa njome premazati rubove korpica.

Ostatkom čokolade namazati spiralne drške.

Za jaja skuvati mleko sa šećerom. Dodati margarin, mešati da se otopi, a potom zakuvati puding. U ohlađen puding dodati keks i sjediniti.

Od dobijene smese oblikovati jaja, pa ih preliti otopljenom belom čokoladom obojenom prehrambenom bojom po želji.

Umutiti šlag,dodati zelenu boju te špricom napuniti korpice.

Poređati jaja preko trave od šlaga i staviti spiralne drške.

Naši proizvodi

Uskršnje korpice

Koraci pripreme

Mikserom umutiti mast, šećer, jaja i med.

Dodati brašno i C sodu bikarbonu, pa umesiti testo uz dodavanje mleka.

Razviti oklagijom, izvaditi krugove te obložiti modlice za mini tart.

Od ostatka testa napraviti trake i uviti ih u spiralu.

Modlice sa testom i spirale staviti u pleh pa peći oko 5 minuta. Pečene korpice izvaditi iz modlica.

Otopiti belu čokoladu namazati unutrašnjost korpica. Zatim otopiti tamnu čokoladu pa njome premazati rubove korpica.

Ostatkom čokolade namazati spiralne drške.

Za jaja skuvati mleko sa šećerom. Dodati margarin, mešati da se otopi, a potom zakuvati puding. U ohlađen puding dodati keks i sjediniti.

Od dobijene smese oblikovati jaja, pa ih preliti otopljenom belom čokoladom obojenom prehrambenom bojom po želji.

Umutiti šlag,dodati zelenu boju te špricom napuniti korpice.

Poređati jaja preko trave od šlaga i staviti spiralne drške.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept