0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
1 čaša kiselog mleka (200 ml)
200 ml ulja
2 jaja
200 g C griza
1 kesica C sode bikarbone
brašno po potrebi
1 kg šećera
1 l vode
Kiselo mleko, jaja, ulje, C griz i C sodu bikarbone lagano zamešati i dodavati brašno dok se ne dobije testo koje se lako oblikuje.
Pouljenim rukama formirati urmašice i ređati u veći pleh.
Dok se urmašice peku, sastaviti šećer i vodu i prokuvati par minuta, ne čekati da se tečnost zgusne.
Tople urmašice preliti šećernom vodicom čim se izvade iz rerne.
Kiselo mleko, jaja, ulje, C griz i C sodu bikarbone lagano zamešati i dodavati brašno dok se ne dobije testo koje se lako oblikuje.
Pouljenim rukama formirati urmašice i ređati u veći pleh.
Dok se urmašice peku, sastaviti šećer i vodu i prokuvati par minuta, ne čekati da se tečnost zgusne.
Tople urmašice preliti šećernom vodicom čim se izvade iz rerne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.