0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12 urmašica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12 urmašica
250 g masti
1 jaje
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
50 ml ulja
450 g brašna
1/2 kesice C Praška za pecivo
1/2 kašičice soli
600 g šećera
500 ml vode
1 limun
1 kesica C Vanilin šećera
Sipati u šerpu šećer, vodu, sok od jednog limuna i kesicu vanilin šećera. Pustiti da provri, pa ukuvati još 10 minuta.
Umutiti mast, jaje, žumance, dodati zatim pavlaku i ulje.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo i malo soli.
Zamesiti testo od ove dve smese.
Formirati oblike valjka, šarati ih naslanjanjem na rende.
Složiti u pravougaoni pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.
Zaliti urmašice 10 minuta nakon pečenja, prohlađenim sirupom.
Sipati u šerpu šećer, vodu, sok od jednog limuna i kesicu vanilin šećera. Pustiti da provri, pa ukuvati još 10 minuta.
Umutiti mast, jaje, žumance, dodati zatim pavlaku i ulje.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo i malo soli.
Zamesiti testo od ove dve smese.
Formirati oblike valjka, šarati ih naslanjanjem na rende.
Složiti u pravougaoni pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.
Zaliti urmašice 10 minuta nakon pečenja, prohlađenim sirupom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.