burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Svekrvine breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

250 g masti

200 g šećera

2 cela jaja

1 dl mleka

1 kesica C praška za pecivo

Filovanje:

Pekmez

Kristal šećer za posipanje

Ukrašavanje:

2 šolje mleka

Ekstrat od jagode ili maline

Ekstrat od limuna

Svekrvine breskvice

Koraci pripreme

Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.

Praviti kuglice veličine manjeg oraha i slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Peći na umerenoj temperaturi samo da požute.

Hladne dubiti nožićem a mrvice od dubljenja pomešati sa pekmezom i filovati breskvice. Spajati dve po dve.

U dve šolje staviti mlako mleko, u jednu staviti ekstrat od maline ili jagode a u drugu ekstrat od limuna.

Jednu stranu breskvice umakati u jednu šolju, drugu stranu u drugu šolju i posuti kristal šećerom.

Naši proizvodi

Svekrvine breskvice

Koraci pripreme

Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.

Praviti kuglice veličine manjeg oraha i slagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Peći na umerenoj temperaturi samo da požute.

Hladne dubiti nožićem a mrvice od dubljenja pomešati sa pekmezom i filovati breskvice. Spajati dve po dve.

U dve šolje staviti mlako mleko, u jednu staviti ekstrat od maline ili jagode a u drugu ekstrat od limuna.

Jednu stranu breskvice umakati u jednu šolju, drugu stranu u drugu šolju i posuti kristal šećerom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept