0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
500 g tankih kora za pitu
500 g oraha
15 kašika šećera
150 g margarina
200 ml vode
Od ♥ vam predlažem ovu pitu za vaše slavske trpeze. Oduševićete se koliko je ukusna, ali napominjem da je nikako ne prelivate sa puno sirupa jer mora ostati više suva, jer bi u protivnom više podsećala na baklavu. Prijatno!😋
U nauljen pleh stavite 3 kore i svaku poprskajte sa po 3 kašike otopljenog margarina pa preko treće pospite mlevene orahe.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal (preko zadnje kore nemojte stavljati orahe, več je samo poprskajte margarinom i pospite sa malo kristal šećera).
Tako poređanu pitu isecite na kocke i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 st. Pecite desetak minuta pa smanjite na 180 st i pecite dok ne porumeni.
Za to vreme kuvaje vodu sa šećerom i vanilom ali da sirup bude ređi nego za baklavu.
Mlaku pitu prelijte toplim sirupom.
Ostavite da se pita dobro ohladi, pa je poslužite.
Od ♥ vam predlažem ovu pitu za vaše slavske trpeze. Oduševićete se koliko je ukusna, ali napominjem da je nikako ne prelivate sa puno sirupa jer mora ostati više suva, jer bi u protivnom više podsećala na baklavu. Prijatno!😋
U nauljen pleh stavite 3 kore i svaku poprskajte sa po 3 kašike otopljenog margarina pa preko treće pospite mlevene orahe.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal (preko zadnje kore nemojte stavljati orahe, več je samo poprskajte margarinom i pospite sa malo kristal šećera).
Tako poređanu pitu isecite na kocke i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 st. Pecite desetak minuta pa smanjite na 180 st i pecite dok ne porumeni.
Za to vreme kuvaje vodu sa šećerom i vanilom ali da sirup bude ređi nego za baklavu.
Mlaku pitu prelijte toplim sirupom.
Ostavite da se pita dobro ohladi, pa je poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.