burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Suva pita od oraha

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu

500 g oraha

15 kašika šećera

150 g margarina

200 ml vode

2 kesica C Vanilin šećer

Suva pita od oraha

Od ♥ vam predlažem ovu pitu za vaše slavske trpeze. Oduševićete se koliko je ukusna, ali napominjem da je nikako ne prelivate sa puno sirupa jer mora ostati više suva, jer bi u protivnom više podsećala na baklavu. Prijatno!😋

Koraci pripreme

Priprema:

U nauljen pleh stavite 3 kore i svaku poprskajte sa po 3 kašike otopljenog margarina pa preko treće pospite mlevene orahe.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal (preko zadnje kore nemojte stavljati orahe, več je samo poprskajte margarinom i pospite sa malo kristal šećera).

Pečenje:

Tako poređanu pitu isecite na kocke i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 st. Pecite desetak minuta pa smanjite na 180 st i pecite dok ne porumeni.

Prelivanje sirupom:

Za to vreme kuvaje vodu sa šećerom i vanilom ali da sirup bude ređi nego za baklavu.
Mlaku pitu prelijte toplim sirupom.
Ostavite da se pita dobro ohladi, pa je poslužite.

Naši proizvodi

Suva pita od oraha

Od ♥ vam predlažem ovu pitu za vaše slavske trpeze. Oduševićete se koliko je ukusna, ali napominjem da je nikako ne prelivate sa puno sirupa jer mora ostati više suva, jer bi u protivnom više podsećala na baklavu. Prijatno!😋

Koraci pripreme

Priprema:

U nauljen pleh stavite 3 kore i svaku poprskajte sa po 3 kašike otopljenog margarina pa preko treće pospite mlevene orahe.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal (preko zadnje kore nemojte stavljati orahe, več je samo poprskajte margarinom i pospite sa malo kristal šećera).

Pečenje:

Tako poređanu pitu isecite na kocke i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 st. Pecite desetak minuta pa smanjite na 180 st i pecite dok ne porumeni.

Prelivanje sirupom:

Za to vreme kuvaje vodu sa šećerom i vanilom ali da sirup bude ređi nego za baklavu.
Mlaku pitu prelijte toplim sirupom.
Ostavite da se pita dobro ohladi, pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept