burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Šubarice ili ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

8 jaja

13 kašike šećera

3 kašike C kakaoa

10 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

Fil:

0,5 l mleka

3 kašike C čvrstina

1 C puding od vanile

5 kašike šećera

100 g bele čokolade

50 g margarina

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike ulja

I još:

50 g C kokosovog brašna

Šubarice ili ruske kape

Koraci pripreme

Za koru:
U jednoj posudi penasto umititi belance, u drugoj žumance sa šećerom, dodati 5 kašike hladne vode. U posednoj posudi pomešati C kakao, brašno, C prašak za pecivo.

U posudi gde je žumance dodati sneg od belanaca i C prašak za pecivo, C kakao i brašno uz lagano mešanje.

Podmazati pleh od šporeta, sipati smesu i peći na 220° C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:
450 ml mleka staviti da se kuva, C puding, šećer, C čvrstinom pomešati sa 50 ml mleka i to se skuva.

U skuvano mleko sipati već skuvani fil mešati dok se ne zgusne.

U isti fil dodati čokoladu mešati dok se ne otopi, kada se ohladi u mlak fil dodati 50 g margarina koji je penasto umućen.

Kada se kora ohladila iseći na krugove (čašica od rakije).

Kašičicu fila staviti na jedan krug pa preko drugi krug. Filom premazati ivice kako bi se kokos zalepio.

Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja.

I na svaki krug staviti po jednu kašičicu čokolade.

Naši proizvodi

Šubarice ili ruske kape

Koraci pripreme

Za koru:
U jednoj posudi penasto umititi belance, u drugoj žumance sa šećerom, dodati 5 kašike hladne vode. U posednoj posudi pomešati C kakao, brašno, C prašak za pecivo.

U posudi gde je žumance dodati sneg od belanaca i C prašak za pecivo, C kakao i brašno uz lagano mešanje.

Podmazati pleh od šporeta, sipati smesu i peći na 220° C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:
450 ml mleka staviti da se kuva, C puding, šećer, C čvrstinom pomešati sa 50 ml mleka i to se skuva.

U skuvano mleko sipati već skuvani fil mešati dok se ne zgusne.

U isti fil dodati čokoladu mešati dok se ne otopi, kada se ohladi u mlak fil dodati 50 g margarina koji je penasto umućen.

Kada se kora ohladila iseći na krugove (čašica od rakije).

Kašičicu fila staviti na jedan krug pa preko drugi krug. Filom premazati ivice kako bi se kokos zalepio.

Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja.

I na svaki krug staviti po jednu kašičicu čokolade.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept