burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 komada štrudlica

Štrudlice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 komada štrudlica

Sastojci

Testo:

400-450 g brašna

150 g masti

3 žumanceta

200 ml mleka

1 kašika šećera

1 pakovanje svežeg kvasca

1/2 kašičice soli

Za nadev:

250 g mlevenih oraha/maka ili rogača

šećera po ukusu (7 kašika)

2 C vanilin šećera

veoma malo mleka

(zavisi od količine šećera, ne više od 50 ml)

Štrudlice

Koraci pripreme

Prvo napraviti nadev, jer se testo veoma brzo pravi.

U posudu staviti orahe/mak ili rogač. Dodati šećer. Izmešati, staviti na šporet i dodati mleko.

Mešati i dodavati po potrebi mleko tako da bude smesa malo gušća nego za palačinke.

Potrebno je 2-3 min da prokuva da bi se šećer istopio.

Mleko dozirati po malo, da ne bude bistar nadev (onda će iscureti kad se urola).

Dodati 2 C vanilin šećera. Prohladiti da bude mlako.

Testo:
Potopiti kvasac sa malo mleka u šoljicu. Kada kvasac naraste, staviti u činiju. U to dodati so, žumanca, mast.

Rukom izmešati u homogenu masu. Dodati brašno. Lagano sve izmešati, pa umesiti testo da postane glatko.

Podeliti u dve obgice/jufke. Testo odložiti da odmori oko 15 minuta.

Nakon toga jednu po jednu obgicu/jufku razvaljati u pravougaoni oblik debljine 0, 5 cm, u zavisnosti od veličine pleha može se napraviti i jedna veća.

Na testo naneti nadev. Krajeve pravougaonika blago presaviti da nadev ne curi i uviti u rolat.

Tepsiju namazati mascu. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 25-30 min. dok ne porumeni.

Ne premazujte, jer ima u testu masti.

Naši proizvodi

Štrudlice

Koraci pripreme

Prvo napraviti nadev, jer se testo veoma brzo pravi.

U posudu staviti orahe/mak ili rogač. Dodati šećer. Izmešati, staviti na šporet i dodati mleko.

Mešati i dodavati po potrebi mleko tako da bude smesa malo gušća nego za palačinke.

Potrebno je 2-3 min da prokuva da bi se šećer istopio.

Mleko dozirati po malo, da ne bude bistar nadev (onda će iscureti kad se urola).

Dodati 2 C vanilin šećera. Prohladiti da bude mlako.

Testo:
Potopiti kvasac sa malo mleka u šoljicu. Kada kvasac naraste, staviti u činiju. U to dodati so, žumanca, mast.

Rukom izmešati u homogenu masu. Dodati brašno. Lagano sve izmešati, pa umesiti testo da postane glatko.

Podeliti u dve obgice/jufke. Testo odložiti da odmori oko 15 minuta.

Nakon toga jednu po jednu obgicu/jufku razvaljati u pravougaoni oblik debljine 0, 5 cm, u zavisnosti od veličine pleha može se napraviti i jedna veća.

Na testo naneti nadev. Krajeve pravougaonika blago presaviti da nadev ne curi i uviti u rolat.

Tepsiju namazati mascu. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 25-30 min. dok ne porumeni.

Ne premazujte, jer ima u testu masti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept