0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
Nista sladje
1. U dublju šerpicu, sipati mleko i dodati šećere. Promešati, i staviti na malo jaču temperaturu dok mleko ne provri, kad je mleko provrelo, smanjiti temperaturu na srednju i kuvati fil 2-2.5h uz povremeno mešanje dok ne dobije lepu karamel boju.
2. Fil je gotov, kada kašikom provučete po sredini šerpice i tačno vidite da ostavlja kašika trag iza sebe.
3. U skuvan fil, dodati puter, mešati dok se isti ne rastopi.
4. Ređati i filovati red oblande, red fila, dok se sav materijal ne utroši, staviti nešto teže preko oblande, i ostaviti je da se stegne.
Prijatno! 🌸
Nista sladje
1. U dublju šerpicu, sipati mleko i dodati šećere. Promešati, i staviti na malo jaču temperaturu dok mleko ne provri, kad je mleko provrelo, smanjiti temperaturu na srednju i kuvati fil 2-2.5h uz povremeno mešanje dok ne dobije lepu karamel boju.
2. Fil je gotov, kada kašikom provučete po sredini šerpice i tačno vidite da ostavlja kašika trag iza sebe.
3. U skuvan fil, dodati puter, mešati dok se isti ne rastopi.
4. Ređati i filovati red oblande, red fila, dok se sav materijal ne utroši, staviti nešto teže preko oblande, i ostaviti je da se stegne.
Prijatno! 🌸
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.