burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Starinska karamel oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

recept

5 lista (na pola presecno) C Oblande

700ml mleka

500g secera

2 kesice C Vanilin šećer

250g putera

Starinska karamel oblanda

Nista sladje

Koraci pripreme

Priprema

1. U dublju šerpicu, sipati mleko i dodati šećere. Promešati, i staviti na malo jaču temperaturu dok mleko ne provri, kad je mleko provrelo, smanjiti temperaturu na srednju i kuvati fil 2-2.5h uz povremeno mešanje dok ne dobije lepu karamel boju.
2. Fil je gotov, kada kašikom provučete po sredini šerpice i tačno vidite da ostavlja kašika trag iza sebe.
3. U skuvan fil, dodati puter, mešati dok se isti ne rastopi.
4. Ređati i filovati red oblande, red fila, dok se sav materijal ne utroši, staviti nešto teže preko oblande, i ostaviti je da se stegne.
Prijatno! 🌸

Naši proizvodi

Starinska karamel oblanda

Nista sladje

Koraci pripreme

Priprema

1. U dublju šerpicu, sipati mleko i dodati šećere. Promešati, i staviti na malo jaču temperaturu dok mleko ne provri, kad je mleko provrelo, smanjiti temperaturu na srednju i kuvati fil 2-2.5h uz povremeno mešanje dok ne dobije lepu karamel boju.
2. Fil je gotov, kada kašikom provučete po sredini šerpice i tačno vidite da ostavlja kašika trag iza sebe.
3. U skuvan fil, dodati puter, mešati dok se isti ne rastopi.
4. Ređati i filovati red oblande, red fila, dok se sav materijal ne utroši, staviti nešto teže preko oblande, i ostaviti je da se stegne.
Prijatno! 🌸

Autor

Ance sa kolace
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept