burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Slatki točkići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

5 kašika šećera

6 kašika mleka

6 kašika ulja

2 jajeta

1/2 kesice C praška za pecivo

2 C vanilin šećera

po potrebi brašna

ulje za prženje (može i mast)

C prah šećer

Slatki točkići

Koraci pripreme

U manju vanglu umutite šećer, 1 C vanilin šećer, jaja, mleko i ulje, pa postepeno dodajte brašno i C prašak za pecivo, neprestano mešajući varjačom.

Kada postane dovoljno gusto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite da mesite rukama uz dodavanje brašna.

Testo ne sme biti ni previše meko ni previše tvrdo, već pogodno za razvlačenje oklagijom.

Kada ste ga dobro umesili, rastanjite ga oklagijom debljine malo manje od 1 cm.

Vadite krugove čašicom većeg prečnika, a sredinu izvadite zatvaračem od flaše (tako sam ja radila a vi prema želji) tako da dobijete točkiće.

Zagrejte ulje ili pola masti pola, ulja pa pržite točkiće minut-dva sa jedne i minut-dva sa druge strane.

Pazite da ulje ne bude previše vrelo kako ne bi točkići zagoreli.

Ispržene točkiće stavite u posudu, ohladite i uvaljajte u C prah šećer zamirisan 1 C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Slatki točkići

Koraci pripreme

U manju vanglu umutite šećer, 1 C vanilin šećer, jaja, mleko i ulje, pa postepeno dodajte brašno i C prašak za pecivo, neprestano mešajući varjačom.

Kada postane dovoljno gusto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i nastavite da mesite rukama uz dodavanje brašna.

Testo ne sme biti ni previše meko ni previše tvrdo, već pogodno za razvlačenje oklagijom.

Kada ste ga dobro umesili, rastanjite ga oklagijom debljine malo manje od 1 cm.

Vadite krugove čašicom većeg prečnika, a sredinu izvadite zatvaračem od flaše (tako sam ja radila a vi prema želji) tako da dobijete točkiće.

Zagrejte ulje ili pola masti pola, ulja pa pržite točkiće minut-dva sa jedne i minut-dva sa druge strane.

Pazite da ulje ne bude previše vrelo kako ne bi točkići zagoreli.

Ispržene točkiće stavite u posudu, ohladite i uvaljajte u C prah šećer zamirisan 1 C vanilin šećerom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept