burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremeoko 90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12 kiflica

Slatke kiflice sa ratlukom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
oko 90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12 kiflica

Sastojci

1/4 l mleka

šećer

2 čaše jogurtske + 2 kašike - 4 kašike brašna + 600 g

kvasac

3 jaja

250 g ulja

C prašak za pecivo

4 kašike C kakaoa

100 g C kokosovog brašna

1/2 limuna

malo mlevenih oraha za posipanje

Slatke kiflice sa ratlukom

Koraci pripreme

Mleko, 2 kašike šećera, 4 kašike brašna, kvasac navedenu količinu, lagano sastojke sjediniti i ostaviti da naraste.

Kada naraste dodati 3 jaja, 250 g zejtina, C prašak za pecivo, 600 g brašna.

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, zatim ga podeliti na dva dela.

U jedan deo ubaciti C kakao, a u drugi C kokosovo brašno.

Malo ih izmesiti da upiju /svaki deo posebno/ kakao i kokosovo brašno, a zatim rastanjiti oklagijom prvo jedan, a zatim i drugi, pa ih sastaviti i još malo razvući zajedno.

Dobijeni krug iseći na pola uspravno, a zatim vodoravno, a zatim svaki deo iseći na 3 dela i od njih pravite po tri trougla.

Na svaki trougao stavljate na širi deo na početku po malo ratluka, pa ga zamotati u obliku kifle.

Poređati ih u tepsiju i peći na 200 C oko pola sata.

Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i sokom od pola limuna.

Svaku kiflicu umočiti u sirup, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno ili mlevene orahe.

Naši proizvodi

Slatke kiflice sa ratlukom

Koraci pripreme

Mleko, 2 kašike šećera, 4 kašike brašna, kvasac navedenu količinu, lagano sastojke sjediniti i ostaviti da naraste.

Kada naraste dodati 3 jaja, 250 g zejtina, C prašak za pecivo, 600 g brašna.

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, zatim ga podeliti na dva dela.

U jedan deo ubaciti C kakao, a u drugi C kokosovo brašno.

Malo ih izmesiti da upiju /svaki deo posebno/ kakao i kokosovo brašno, a zatim rastanjiti oklagijom prvo jedan, a zatim i drugi, pa ih sastaviti i još malo razvući zajedno.

Dobijeni krug iseći na pola uspravno, a zatim vodoravno, a zatim svaki deo iseći na 3 dela i od njih pravite po tri trougla.

Na svaki trougao stavljate na širi deo na početku po malo ratluka, pa ga zamotati u obliku kifle.

Poređati ih u tepsiju i peći na 200 C oko pola sata.

Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i sokom od pola limuna.

Svaku kiflicu umočiti u sirup, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno ili mlevene orahe.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept