0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
oko 90 minuta
Lako se priprema
12 kiflica
Vreme pripreme:
oko 90 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 kiflica
1/4 l mleka
šećer
2 čaše jogurtske + 2 kašike - 4 kašike brašna + 600 g
kvasac
3 jaja
250 g ulja
C prašak za pecivo
4 kašike C kakaoa
100 g C kokosovog brašna
1/2 limuna
malo mlevenih oraha za posipanje
Mleko, 2 kašike šećera, 4 kašike brašna, kvasac navedenu količinu, lagano sastojke sjediniti i ostaviti da naraste.
Kada naraste dodati 3 jaja, 250 g zejtina, C prašak za pecivo, 600 g brašna.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, zatim ga podeliti na dva dela.
U jedan deo ubaciti C kakao, a u drugi C kokosovo brašno.
Malo ih izmesiti da upiju /svaki deo posebno/ kakao i kokosovo brašno, a zatim rastanjiti oklagijom prvo jedan, a zatim i drugi, pa ih sastaviti i još malo razvući zajedno.
Dobijeni krug iseći na pola uspravno, a zatim vodoravno, a zatim svaki deo iseći na 3 dela i od njih pravite po tri trougla.
Na svaki trougao stavljate na širi deo na početku po malo ratluka, pa ga zamotati u obliku kifle.
Poređati ih u tepsiju i peći na 200 C oko pola sata.
Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i sokom od pola limuna.
Svaku kiflicu umočiti u sirup, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno ili mlevene orahe.
Mleko, 2 kašike šećera, 4 kašike brašna, kvasac navedenu količinu, lagano sastojke sjediniti i ostaviti da naraste.
Kada naraste dodati 3 jaja, 250 g zejtina, C prašak za pecivo, 600 g brašna.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, zatim ga podeliti na dva dela.
U jedan deo ubaciti C kakao, a u drugi C kokosovo brašno.
Malo ih izmesiti da upiju /svaki deo posebno/ kakao i kokosovo brašno, a zatim rastanjiti oklagijom prvo jedan, a zatim i drugi, pa ih sastaviti i još malo razvući zajedno.
Dobijeni krug iseći na pola uspravno, a zatim vodoravno, a zatim svaki deo iseći na 3 dela i od njih pravite po tri trougla.
Na svaki trougao stavljate na širi deo na početku po malo ratluka, pa ga zamotati u obliku kifle.
Poređati ih u tepsiju i peći na 200 C oko pola sata.
Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i sokom od pola limuna.
Svaku kiflicu umočiti u sirup, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno ili mlevene orahe.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.