0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12 kapkejka
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 kapkejka
100 g brašna
40 g C kakaoa
1/2 kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice C praška za pecivo
150 g šećera
1 C vanilin šećer
120 g maslaca
2 jaja
1 kašičica ekstrata vanile
120 ml jogurta
4 belanceta
300-350 g šećera
1 prstohvat soli
1 kašičica ekstrata vanile
1 kašičica limunovog soka
200 g tamne čokolade
5 kašika ulja
U jednu posudu sipati brašno, kakao, šećer, C vanilin šećer, C sodu bikarbonu i C prašak za pecivo. Promešati.
U drugu posudu pomešati jaja sa istopljenim maslacom, aromom vanile i jogurtom. Mokre sastojke dodati suvim i sve izmešati žicom za mućenje.
Rernu zagrejati na 180C, puniti korpice 2/3 i peći 15 do 20minuta.
Za šaum nam treba kuvanje na pari. Odmeren šećer dodati belancima, staviti na paru i mešati neprestano 5 do 10minuta, dok se šećer ne rastopi.
Zatom skloniti sa pare i mikserom mutiti 10-15minuta, na početku miksanja dodati prstohvat soli, kašičicu limunovog soka, kašičicu arome vanile i miksati dok masa ne postane čvrsta.
Šaum pomoću šprica nanositi na ohladjene tortice u obliku kula.
Za glazuru na pari istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja.
Tortice mogu da se umaču u čokoldu ili ih kašikom prelivati čokoladom.
Ovo je smesa potrebna za 12 kapkejka!
U jednu posudu sipati brašno, kakao, šećer, C vanilin šećer, C sodu bikarbonu i C prašak za pecivo. Promešati.
U drugu posudu pomešati jaja sa istopljenim maslacom, aromom vanile i jogurtom. Mokre sastojke dodati suvim i sve izmešati žicom za mućenje.
Rernu zagrejati na 180C, puniti korpice 2/3 i peći 15 do 20minuta.
Za šaum nam treba kuvanje na pari. Odmeren šećer dodati belancima, staviti na paru i mešati neprestano 5 do 10minuta, dok se šećer ne rastopi.
Zatom skloniti sa pare i mikserom mutiti 10-15minuta, na početku miksanja dodati prstohvat soli, kašičicu limunovog soka, kašičicu arome vanile i miksati dok masa ne postane čvrsta.
Šaum pomoću šprica nanositi na ohladjene tortice u obliku kula.
Za glazuru na pari istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja.
Tortice mogu da se umaču u čokoldu ili ih kašikom prelivati čokoladom.
Ovo je smesa potrebna za 12 kapkejka!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.