burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12 kapkejka

Šaum tortice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12 kapkejka

Sastojci

Tortice:

100 g brašna

40 g C kakaoa

1/2 kašičice C sode bikarbone

1/2 kašičice C praška za pecivo

150 g šećera

1 C vanilin šećer

120 g maslaca

2 jaja

1 kašičica ekstrata vanile

120 ml jogurta

Šaum:

4 belanceta

300-350 g šećera

1 prstohvat soli

1 kašičica ekstrata vanile

1 kašičica limunovog soka

Glazura:

200 g tamne čokolade

5 kašika ulja

Šaum tortice

Koraci pripreme

U jednu posudu sipati brašno, kakao, šećer, C vanilin šećer, C sodu bikarbonu i C prašak za pecivo. Promešati.

U drugu posudu pomešati jaja sa istopljenim maslacom, aromom vanile i jogurtom. Mokre sastojke dodati suvim i sve izmešati žicom za mućenje.

Rernu zagrejati na 180C, puniti korpice 2/3 i peći 15 do 20minuta.

Za šaum nam treba kuvanje na pari. Odmeren šećer dodati belancima, staviti na paru i mešati neprestano 5 do 10minuta, dok se šećer ne rastopi.

Zatom skloniti sa pare i mikserom mutiti 10-15minuta, na početku miksanja dodati prstohvat soli, kašičicu limunovog soka, kašičicu arome vanile i miksati dok masa ne postane čvrsta.

Šaum pomoću šprica nanositi na ohladjene tortice u obliku kula.

Za glazuru na pari istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja.

Tortice mogu da se umaču u čokoldu ili ih kašikom prelivati čokoladom.

Ovo je smesa potrebna za 12 kapkejka!

Naši proizvodi

Šaum tortice

Koraci pripreme

U jednu posudu sipati brašno, kakao, šećer, C vanilin šećer, C sodu bikarbonu i C prašak za pecivo. Promešati.

U drugu posudu pomešati jaja sa istopljenim maslacom, aromom vanile i jogurtom. Mokre sastojke dodati suvim i sve izmešati žicom za mućenje.

Rernu zagrejati na 180C, puniti korpice 2/3 i peći 15 do 20minuta.

Za šaum nam treba kuvanje na pari. Odmeren šećer dodati belancima, staviti na paru i mešati neprestano 5 do 10minuta, dok se šećer ne rastopi.

Zatom skloniti sa pare i mikserom mutiti 10-15minuta, na početku miksanja dodati prstohvat soli, kašičicu limunovog soka, kašičicu arome vanile i miksati dok masa ne postane čvrsta.

Šaum pomoću šprica nanositi na ohladjene tortice u obliku kula.

Za glazuru na pari istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja.

Tortice mogu da se umaču u čokoldu ili ih kašikom prelivati čokoladom.

Ovo je smesa potrebna za 12 kapkejka!

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept