0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kesica C prašak za pecivo
1 kašika C kakaoa
1 kesica C vanilin šećer
1 kašika boja za kolače - crvena
50 g bele čokolade
1 kašičica ulja
Odvojiti belanca od žumanca. U posudi sa belancima dodajte šećer i dobro umutiti, dodati žumanca i sve sjediniti. Zatim dodati jogurt i ulje i na kraju brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.
Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo staviti kašiku crvene boje, a u drugi deo kašiku C kakaoa.
Uključiti rernu na 200°C.
U kalup za mafine sipati crvenu smesu. Ispeći i kada se ohladi nožem iseći na trakice ili modlom u obliku srca seći mafine.
Opet poređati mafine od crvene smese u kalup i preliti crnom smesom..
Vratiti u relnu i ispeći, ali sada kraće jer se brzo ispeku.
Dekorisati belom čokoladom otopljenom sa jednom kašičicom ulja.
Odvojiti belanca od žumanca. U posudi sa belancima dodajte šećer i dobro umutiti, dodati žumanca i sve sjediniti. Zatim dodati jogurt i ulje i na kraju brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.
Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo staviti kašiku crvene boje, a u drugi deo kašiku C kakaoa.
Uključiti rernu na 200°C.
U kalup za mafine sipati crvenu smesu. Ispeći i kada se ohladi nožem iseći na trakice ili modlom u obliku srca seći mafine.
Opet poređati mafine od crvene smese u kalup i preliti crnom smesom..
Vratiti u relnu i ispeći, ali sada kraće jer se brzo ispeku.
Dekorisati belom čokoladom otopljenom sa jednom kašičicom ulja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.