0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30 krofni
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30 krofni
800 g brašna
400 ml mleka
40 g C suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
2 jaja
1 limun
glazura po želji
U 400 ml mlakog mleka dodati 40 g C suvog kvasca i jednu kašiku šećera, sačekati da kvasac nadođe.
U posebnoj činiji umutiti 50 ml ulja, 2 jaja i koru jednog limuna, pa dodati nadošao kvasac i mleko i dodatno sjediniti.
Lagano dosipati brašno i umesiti meko testo. Testo ostaviti da raste pola sata, pa još jednom premesiti i sačekati da opet naraste.
Izvaljati testo oklagijom na debljinu od 1 cm, zatim vaditi krofne okruglim kalupom ili šoljom.
Pržiti u toplom ulju.
Ukrastite vaše krofne slatkim glazurama, džemom ili C šećerom u prahu.
U 400 ml mlakog mleka dodati 40 g C suvog kvasca i jednu kašiku šećera, sačekati da kvasac nadođe.
U posebnoj činiji umutiti 50 ml ulja, 2 jaja i koru jednog limuna, pa dodati nadošao kvasac i mleko i dodatno sjediniti.
Lagano dosipati brašno i umesiti meko testo. Testo ostaviti da raste pola sata, pa još jednom premesiti i sačekati da opet naraste.
Izvaljati testo oklagijom na debljinu od 1 cm, zatim vaditi krofne okruglim kalupom ili šoljom.
Pržiti u toplom ulju.
Ukrastite vaše krofne slatkim glazurama, džemom ili C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.