0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
250 g masti
1 jaje
2 žumanceta
1 C vanilin šećer
pola kvasca
malo kore od limuna
1 šoljica mleka
600 g brašna
1 belance
100 g šećera
150 g oraha
2 C vanilin šećera
Kvasac potopiti u malo mleka, šećera i brašna i ostaviti da malo naraste.
Penasto umutiti mast, dodati C vanilin šećer, jaja, mleko i malo narendane kore od limuna, dodati postepeno brašno da testo bude meko (možda i ne utrošite celu kol. brašna.).
Razvući četvtrtastu koru i podeliti na kvadratiće.
U sredinu staviti fil od belanaca, šećera i oraha, pa ih spojiti na sredini (skupiti sve krajeve u sredinu).
Poređati u pleh i uključiti rernu. Peći na 200°C oko 25-30 min. (zavisi od rerne).
Hladne ružice uvaljati u C šećer u prahu.
Kvasac potopiti u malo mleka, šećera i brašna i ostaviti da malo naraste.
Penasto umutiti mast, dodati C vanilin šećer, jaja, mleko i malo narendane kore od limuna, dodati postepeno brašno da testo bude meko (možda i ne utrošite celu kol. brašna.).
Razvući četvtrtastu koru i podeliti na kvadratiće.
U sredinu staviti fil od belanaca, šećera i oraha, pa ih spojiti na sredini (skupiti sve krajeve u sredinu).
Poređati u pleh i uključiti rernu. Peći na 200°C oko 25-30 min. (zavisi od rerne).
Hladne ružice uvaljati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.