burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Ruske kapice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

6 jaja

12 supenih kašika šećera

12 supenih kašika brašna

1 supena kašika C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Krem/fil:

1 l mleka

3 kesice C pudinga sa ukusom vanile

1 kesica C vanilin šećera

2 kašike šećera

250 g margarina

Glazura:

čokolada za kuvanje

1 supena kašika ulja

Ruske kapice

Koraci pripreme

Kora:
6 jaja umutiti sa 12 kašika šećera i 12 kašika brašna. Kada se masa sjedini, dodati C prašak za pecivo i jednu supenu kašiku C kakaoa.

Dodati dve do tri kašike ulja. Masu izliti u uljem podmazan pleh ili staviti papir za pečenje u pleh, pa izliti smesu.

Patišpanj pečemo 15-ak minuta Na 200 C u zavisnosti od jačine pećnice. Dok se patišpanj peče, kuvamo fil.

Fil:
1 litar mleka prokuvati, dodati 3 supene kašike šećera i odvaditi 100 ml toplog mleka u šolju. U tih 100 ml mleka razmutiti 3 kesice C pudinga od vanile, a zatim kada mleko počne da blago vri, usuti razmućeni puding i mešati dok se masa ne zgusne.

Nakon što je puding skuvan, ostavljamo ga da se ohladi. Ohlađenom pudingu dodajemo 1 margarin i mutimo dok se ne dobije kremasta masa.

Koru/patišpanj sečemo kalupom ili čašom i vadimo krugove.

Na jedan krug supena kašika do dve krema, pa drugi krug odozgo. Nožem fino razmazati krem oko kolača, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno. I tako svaki dok ne utrošimo sve krugove kore.

Kada završimo filovanje, u šerpicu staviti 100 g čokolade sa 2-3 supene kašike ulja da se otopi. Nakon što je otopimo, čokoladom ispuniti gonji deo kruga.

Naši proizvodi

Ruske kapice

Koraci pripreme

Kora:
6 jaja umutiti sa 12 kašika šećera i 12 kašika brašna. Kada se masa sjedini, dodati C prašak za pecivo i jednu supenu kašiku C kakaoa.

Dodati dve do tri kašike ulja. Masu izliti u uljem podmazan pleh ili staviti papir za pečenje u pleh, pa izliti smesu.

Patišpanj pečemo 15-ak minuta Na 200 C u zavisnosti od jačine pećnice. Dok se patišpanj peče, kuvamo fil.

Fil:
1 litar mleka prokuvati, dodati 3 supene kašike šećera i odvaditi 100 ml toplog mleka u šolju. U tih 100 ml mleka razmutiti 3 kesice C pudinga od vanile, a zatim kada mleko počne da blago vri, usuti razmućeni puding i mešati dok se masa ne zgusne.

Nakon što je puding skuvan, ostavljamo ga da se ohladi. Ohlađenom pudingu dodajemo 1 margarin i mutimo dok se ne dobije kremasta masa.

Koru/patišpanj sečemo kalupom ili čašom i vadimo krugove.

Na jedan krug supena kašika do dve krema, pa drugi krug odozgo. Nožem fino razmazati krem oko kolača, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno. I tako svaki dok ne utrošimo sve krugove kore.

Kada završimo filovanje, u šerpicu staviti 100 g čokolade sa 2-3 supene kašike ulja da se otopi. Nakon što je otopimo, čokoladom ispuniti gonji deo kruga.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept