burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50

Ruske kape sa jafom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50

Sastojci

Za koru:

4 jaja

200 g šećera

4 kašike tople vode

1 C prašak za pecivo

7 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

Za fil:

400 ml mleka

4 kašike brašna

200 g šećera

200 g margarina

Ostalo:

200 g C kokosovog brašna

3 kesice mini jafa keksa

Ruske kape sa jafom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomešano brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Umućenu smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Kada se ohladi kora malom čašom vadite krugove.

Fil:
Stavite 200 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml umutite brašno i šećer. Kada mleko provri, dodajte ovu smesu u njega i kuvajte uz neprestano mešanje da ne zagori.

Kada provri, fil ostavite ga da se ohladi. U ohlađen fil umutite margarin.

Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, odozgo stavite jafa keks i uvaljajte u C kokos.

Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.

Naši proizvodi

Ruske kape sa jafom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomešano brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Umućenu smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Kada se ohladi kora malom čašom vadite krugove.

Fil:
Stavite 200 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml umutite brašno i šećer. Kada mleko provri, dodajte ovu smesu u njega i kuvajte uz neprestano mešanje da ne zagori.

Kada provri, fil ostavite ga da se ohladi. U ohlađen fil umutite margarin.

Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, odozgo stavite jafa keks i uvaljajte u C kokos.

Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept