0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
4 jaja
200 g šećera
4 kašike tople vode
1 C prašak za pecivo
7 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
400 ml mleka
4 kašike brašna
200 g šećera
200 g margarina
200 g C kokosovog brašna
3 kesice mini jafa keksa
Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomešano brašno, C kakao i C prašak za pecivo.
Umućenu smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
Kada se ohladi kora malom čašom vadite krugove.
Fil:
Stavite 200 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml umutite brašno i šećer. Kada mleko provri, dodajte ovu smesu u njega i kuvajte uz neprestano mešanje da ne zagori.
Kada provri, fil ostavite ga da se ohladi. U ohlađen fil umutite margarin.
Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, odozgo stavite jafa keks i uvaljajte u C kokos.
Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.
Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomešano brašno, C kakao i C prašak za pecivo.
Umućenu smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
Kada se ohladi kora malom čašom vadite krugove.
Fil:
Stavite 200 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml umutite brašno i šećer. Kada mleko provri, dodajte ovu smesu u njega i kuvajte uz neprestano mešanje da ne zagori.
Kada provri, fil ostavite ga da se ohladi. U ohlađen fil umutite margarin.
Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, odozgo stavite jafa keks i uvaljajte u C kokos.
Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.