burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora x2:

4 jaja

140 g šećera

70 g brašno

2 kašike C kakaoa

6 kašika mleka

2 kašike ulja

1/2 kesice C prašak za pecivo

60 g mlevena plazma

Nugat fil:

500 ml mleko

150 g šećera

2 C pudinga sa ukusom čokolade

3 kašike nugat krem

125 g maslaca

Za dekoraciju:

120 g crne čokolade

50 g mlevene plazme

5 izdrobljenih plazmi

1 kesica mini plazme

100 g pečenih krupno mlevenih lešnika

Ruske kape

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca i šećer posebno umutiti, dodati mleko i ulje, zatim brašno, C prašak za pecivo, mlevenu plazmu i C kakao.

Polako umešati kašiku po kašiku u belanca. Peći u pleh dimenzije 40x25 na 200°C 15-20 min. Napraviti dve ovakve kore.

Za krem:
C puding izmešati sa 150 ml mleka, a ostatak sa šećerom staviti da provri. Ukuvati puding sve vreme mešajući žicom dok se ne zgusne.

Pokriti streč folijom skroz do fila kako ne bi uhvatio koru i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati nugat krem i maslac sobne temperature.

Ohlađeni biskvit čašom rezati na krugove. Izmedju dva kruga mazati fil, kao i okolo i uvaljati u mešavinu mlevene plazme, izdrobljene plazme i lešnika.

Odozgo preliti otopljenom crnom čokoladom i dekorisati mini plazmom.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca i šećer posebno umutiti, dodati mleko i ulje, zatim brašno, C prašak za pecivo, mlevenu plazmu i C kakao.

Polako umešati kašiku po kašiku u belanca. Peći u pleh dimenzije 40x25 na 200°C 15-20 min. Napraviti dve ovakve kore.

Za krem:
C puding izmešati sa 150 ml mleka, a ostatak sa šećerom staviti da provri. Ukuvati puding sve vreme mešajući žicom dok se ne zgusne.

Pokriti streč folijom skroz do fila kako ne bi uhvatio koru i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati nugat krem i maslac sobne temperature.

Ohlađeni biskvit čašom rezati na krugove. Izmedju dva kruga mazati fil, kao i okolo i uvaljati u mešavinu mlevene plazme, izdrobljene plazme i lešnika.

Odozgo preliti otopljenom crnom čokoladom i dekorisati mini plazmom.

Autor

Dejana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept