burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 45

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 45

Sastojci

Za koru:

9 jaja

200 g šećera

2 kašike C kakaoa

9 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

1,5 dl ulja

Fil:

1/2 l mleka

+ 1 dl mleka da se razmuti puding

12 kašika šećera (po ukusu)

2 kesice C vanilin šećera

1 puding C od vanile

3 kašike C čvrstina

125 g margarina

100 g C kokosa

150 g čokolade

3 kašike ulja

Ruske kape

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerem, dodati žumanca, zatim prosejati brašno i C kakao i C prašak za pecivo, dodati u smesu.

Zatim dodati ulje i izmešati varjačom, ne mutiti mikserom, sipati u pleh i peći oko 20 min na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.

Zatim staviti mleko i šećer da se kuvaju, u činiju razmutiti puding i gustim sa malo mleka i kada počne da vri zakuvati, u vruće dodati margarin i vanilu i dobro izmutiti. Ostaviti da se ohladi.

Od kore vaditi pogačice, seći svaku na pola, filovati između i okolo kolača, i svaku sa strane uviti u kokos i odozgo preliti čokoladom (čokoladu otopiti sa malo ulja).

Ostaviti da se ohladi i poslužiti.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerem, dodati žumanca, zatim prosejati brašno i C kakao i C prašak za pecivo, dodati u smesu.

Zatim dodati ulje i izmešati varjačom, ne mutiti mikserom, sipati u pleh i peći oko 20 min na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.

Zatim staviti mleko i šećer da se kuvaju, u činiju razmutiti puding i gustim sa malo mleka i kada počne da vri zakuvati, u vruće dodati margarin i vanilu i dobro izmutiti. Ostaviti da se ohladi.

Od kore vaditi pogačice, seći svaku na pola, filovati između i okolo kolača, i svaku sa strane uviti u kokos i odozgo preliti čokoladom (čokoladu otopiti sa malo ulja).

Ostaviti da se ohladi i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept