0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 20 ruskih kapa
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 20 ruskih kapa
4 jaja
14 kašika šećera
10 kašika vruće vode
14 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
600 ml mleka
10 kašika šećera
6 kašika brašno
2-3 C vanilin šećera
1 margarin
Kora:
4 jaja - posebno umutitu belance, posebno žumance, 14 kašika šećera, 10 kašika vruće vode, 14 kašika brašna, 1 kašika C kakao, 1 kesica C praška za pecivo.
Sve to umutiti u žumanca i na kraju sjediniti sa belancima i peći koru.
Kada se kora prohladi seći je čašom i svaki krug preseći. Zatim filovati.
Fil:
600 ml mleka, 10 kašika šećera, 6 kašika brašno, 2-3 C vanilin šećera. Kada se ohladi dodati jedan margarin.
Kora:
4 jaja - posebno umutitu belance, posebno žumance, 14 kašika šećera, 10 kašika vruće vode, 14 kašika brašna, 1 kašika C kakao, 1 kesica C praška za pecivo.
Sve to umutiti u žumanca i na kraju sjediniti sa belancima i peći koru.
Kada se kora prohladi seći je čašom i svaki krug preseći. Zatim filovati.
Fil:
600 ml mleka, 10 kašika šećera, 6 kašika brašno, 2-3 C vanilin šećera. Kada se ohladi dodati jedan margarin.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.