burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1

Sastojci

8 jaja

13 kašika šećera

100 g brašna

5 kašika vode

1 C prašak za pecivo

3 kašike C kakaoa

Fil:

500 ml mleka

2 kašike šećera

5 prepunih kašika brašna

1 C vanilin šećer

7 kašika C šećera u prahu

malo limunovog soka

250 g margarina

Za glazuru:

50 g čokolade za kuvanje

50 ml slatke pavlake

100 g C kokosa

Ruske kape

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanac, dodati šećer, pa mutiti dok se ne napravi čvrsti šam. U to dodati žumance i mutiti mikserom.

Sipati jednu po jednu 5 kašika vode i mutiti. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvice.

Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh papirom obložen i peći na 200 C.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi kugle časom ili modlom.

Od onih 500 ml mleka odvojiti 150 ml pa u tome razmutiti brašno da ne bude grudvica i da se dobije izjednačena masa. Ja to radim mikserom.

Preostalo mleko staviti da se kuva sa C vanilin šećerom i 2 kašike šećera. Kada mleko počinje da vri uliti kašicu od brašna i mleka i skuvajte kao puding. Masa treba da bude baš gusta.

Pomalo podseća na testo. Kad se fil ohladi dodati margarin sobne teperature, malo limunovog soka i 7 kašika C šećera u prahu. Mutite mikserom sve dok se ne sjedini i dok ne nestanu grudvice.

Uzmite jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljajte punu kašičicu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažite filom okolo. Nakon toga stranice uvaljajte u C kokos.

Postupak ponavljate dok sve ne utrošite materijal. Kada sve napravite u manju šerpicu staviti slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu, lagano mešajte dok se čokolada ne istopi.

Zatim ostaviti čokoladu da se ohladi, a zatim na svaku kapu stavljati jednu kašičicu glazure i lepo radporediti da se napravi krug.

Ostaviti kolače i frižideru da se stegnu.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanac, dodati šećer, pa mutiti dok se ne napravi čvrsti šam. U to dodati žumance i mutiti mikserom.

Sipati jednu po jednu 5 kašika vode i mutiti. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvice.

Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh papirom obložen i peći na 200 C.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi kugle časom ili modlom.

Od onih 500 ml mleka odvojiti 150 ml pa u tome razmutiti brašno da ne bude grudvica i da se dobije izjednačena masa. Ja to radim mikserom.

Preostalo mleko staviti da se kuva sa C vanilin šećerom i 2 kašike šećera. Kada mleko počinje da vri uliti kašicu od brašna i mleka i skuvajte kao puding. Masa treba da bude baš gusta.

Pomalo podseća na testo. Kad se fil ohladi dodati margarin sobne teperature, malo limunovog soka i 7 kašika C šećera u prahu. Mutite mikserom sve dok se ne sjedini i dok ne nestanu grudvice.

Uzmite jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljajte punu kašičicu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažite filom okolo. Nakon toga stranice uvaljajte u C kokos.

Postupak ponavljate dok sve ne utrošite materijal. Kada sve napravite u manju šerpicu staviti slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu, lagano mešajte dok se čokolada ne istopi.

Zatim ostaviti čokoladu da se ohladi, a zatim na svaku kapu stavljati jednu kašičicu glazure i lepo radporediti da se napravi krug.

Ostaviti kolače i frižideru da se stegnu.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept