burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30-35 kolača

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30-35 kolača

Sastojci

Kora:

5 jaja

200 g šećera

12 kašika mleka

3 šolje ulja

3 kašike C kakaoa

12 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Krem:

1/2 l mleka

6 kašika brašna

12 kašika šećera

250 g margarina

Glazura:

200 g C kokosa

200 g čokolade

Ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Penasto umutiti belanca, pa u to dodati umućena žumanca i 200 g šećera.

U dobro umućena jaja dodati mleko, ulje, C kakao, brašno i C prašak za pecivo.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada se kora ohladi okruglim kalupom vaditi kolače.

Krem:
1/2 l mleka umešati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu staviti da se kuva na pari.

Kuvan krem ohladiti i dodati umućen margarin. Ovim kremom premazati kolače i spajati kao vanilice.

Uvaljati u C kokos, a potom svaki preliti glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Kora:
Penasto umutiti belanca, pa u to dodati umućena žumanca i 200 g šećera.

U dobro umućena jaja dodati mleko, ulje, C kakao, brašno i C prašak za pecivo.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada se kora ohladi okruglim kalupom vaditi kolače.

Krem:
1/2 l mleka umešati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu staviti da se kuva na pari.

Kuvan krem ohladiti i dodati umućen margarin. Ovim kremom premazati kolače i spajati kao vanilice.

Uvaljati u C kokos, a potom svaki preliti glazurom od čokolade.

Autor

Slavica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept