0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
500 g g brašna,
25 g svežeg kvasca,
1l čaša mleka,
2 kašičica šećera,
50 ml ulja
1 komad jaje
1 kg kajsija
prstohvat malo so
PRELEPO, PREUKUSNO....
Priprema:
U mlako mlekododajte dve kašičice šećera i kvasac.
Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga
posolili. Dodajte ostale sastojke za
testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte
postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh izrucite testo ,preko testa
poredjajte očiscene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok
pita lepo ne porumeni. Pospite šećerom u prahu.
PRELEPO, PREUKUSNO....
Priprema:
U mlako mlekododajte dve kašičice šećera i kvasac.
Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga
posolili. Dodajte ostale sastojke za
testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte
postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh izrucite testo ,preko testa
poredjajte očiscene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok
pita lepo ne porumeni. Pospite šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.