burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Rolat u oblandi sa pistaćima i brusnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Za nadev

100 ml vode

70 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

125 g margarina

100 g bele čokolade (posne)

100 g mlevenog keksa (posnog)

100 g mlevenih pečenih badema

50 g C Kokosovo brašno

50 g seckanih pistaća

50 g brusnica

I još

1 C Oblande

Rolat u oblandi sa pistaćima i brusnicama

Sitni kolači za slavsku ili prazničnu trpezu, dekorativnog izgleda i fantastičnog ukusa, a mogu biti i posni.

Koraci pripreme

Priprema

Pokvasite čistu kuhinjsku krpu, dobro je ocedite od viška vode i zamotajte list oblande na 15-20 minuta kako bi omekšao i postao savitljiv, ali pazite da se ne raskvasi previše.

Nadev

Sipajte u šerpicu vodu, šećer i vanilin šećer, dodajte naseckani margarin i belu čokoladu izlomljenu na kocke, pa sve zajedno zagrevajte na jačoj vatri mešajući dok se sve ne rastopi. Nek proključa minut-dva pa skinite sa vatre.
U vruće dodajte mleveni keks, mlevene pečene bademe (blanširane) i kokos pa kašikom dobro promešajte. Na kraju dodajte seckane pistaće i brusnice i još jednom sjedinite. Prohladite oko 5 minuta.

Formiranje rolata

Na omekšali list oblande sa krupnim kockicama prema gore nanesite svugde ravnomerno po malo toplog nadeva i špatulom lepo rasporedite. Neka nadev pri kraju oblande bude u malo tanjem sloju kako ne bi izašao prilikom rolanja.
Pažljivo zarolajte oblandu u rolat i ostavite na sobnoj temperaturi da se oblanda osuši, a potom stavite rolat u frižider da se ohladi i stegne.
Ohlađen rolat secite oštrim tankim nožem ili skalpelom na tanje kolutove.

Naši proizvodi

Rolat u oblandi sa pistaćima i brusnicama

Sitni kolači za slavsku ili prazničnu trpezu, dekorativnog izgleda i fantastičnog ukusa, a mogu biti i posni.

Koraci pripreme

Priprema

Pokvasite čistu kuhinjsku krpu, dobro je ocedite od viška vode i zamotajte list oblande na 15-20 minuta kako bi omekšao i postao savitljiv, ali pazite da se ne raskvasi previše.

Nadev

Sipajte u šerpicu vodu, šećer i vanilin šećer, dodajte naseckani margarin i belu čokoladu izlomljenu na kocke, pa sve zajedno zagrevajte na jačoj vatri mešajući dok se sve ne rastopi. Nek proključa minut-dva pa skinite sa vatre.
U vruće dodajte mleveni keks, mlevene pečene bademe (blanširane) i kokos pa kašikom dobro promešajte. Na kraju dodajte seckane pistaće i brusnice i još jednom sjedinite. Prohladite oko 5 minuta.

Formiranje rolata

Na omekšali list oblande sa krupnim kockicama prema gore nanesite svugde ravnomerno po malo toplog nadeva i špatulom lepo rasporedite. Neka nadev pri kraju oblande bude u malo tanjem sloju kako ne bi izašao prilikom rolanja.
Pažljivo zarolajte oblandu u rolat i ostavite na sobnoj temperaturi da se oblanda osuši, a potom stavite rolat u frižider da se ohladi i stegne.
Ohlađen rolat secite oštrim tankim nožem ili skalpelom na tanje kolutove.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept