burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Reform štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

5 belanaca

125 g šećera

125 g mlevenih badema

Fil:

5 žumanaca

100 g šećera

125 g putera

100 g čokolade za kuvanje

Dekoracija:

2 C šlaga

Reform štanglice

Koraci pripreme

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.

U šam od belanaca ubaciti mlevene bademe i polako promešati varjačom.

Manju pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru.

Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Fil:
Žumanca i šećer sjediniti, pa kuvati na pari neprekidno mešajući žicom za mućenje dok se smesa ne zgusne.

Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

Na kraju dodati kockice putera, te mešati dok se i puter ne rastopi.

Pečenu koru preliti ohlađenim kremom i ostaviti u frižideru da se stegne.

Šlag umutiti prem auputstvu sa kesice i premazati preko kolača.

Naši proizvodi

Reform štanglice

Koraci pripreme

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.

U šam od belanaca ubaciti mlevene bademe i polako promešati varjačom.

Manju pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru.

Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Fil:
Žumanca i šećer sjediniti, pa kuvati na pari neprekidno mešajući žicom za mućenje dok se smesa ne zgusne.

Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

Na kraju dodati kockice putera, te mešati dok se i puter ne rastopi.

Pečenu koru preliti ohlađenim kremom i ostaviti u frižideru da se stegne.

Šlag umutiti prem auputstvu sa kesice i premazati preko kolača.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept