0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 C puding sa ukusom kokosa
1 C želatin
100 g C kokosovog brašna
1/2 l mleka
2 kašike šećera
50 g čokolade
1 kašika ulja
Želatin pripremiti po uputstvu.
U 100ml mleka razmutiti prašak za puding, a preostalih 400ml staviti da proključa sa 2 kašike šećera (može i više ko voli).
U provrelo mleko dodati puding, 2 kašike kokosovog brašna i pripremljen želatin. Kuvati 1-2 min da se zgusne.
Puding sipati u vodom navlažene visoke, uske čaše valjkastog oblika. Ostaviti da se dobro ohladi.
Istresti pažljivo puding iz čaše na dasku i seći na kolutove debljine 3cm. Uvaljati svaki u kokos.
Otopiti čokoladu sa malo ulja i stavljati kašičicom na gornju stranu svakog kolača. Izgledaju baš kao ruske kape.
Za onog ko voli kokos, odlična letnja niskokalorična poslastica.
Želatin pripremiti po uputstvu.
U 100ml mleka razmutiti prašak za puding, a preostalih 400ml staviti da proključa sa 2 kašike šećera (može i više ko voli).
U provrelo mleko dodati puding, 2 kašike kokosovog brašna i pripremljen želatin. Kuvati 1-2 min da se zgusne.
Puding sipati u vodom navlažene visoke, uske čaše valjkastog oblika. Ostaviti da se dobro ohladi.
Istresti pažljivo puding iz čaše na dasku i seći na kolutove debljine 3cm. Uvaljati svaki u kokos.
Otopiti čokoladu sa malo ulja i stavljati kašičicom na gornju stranu svakog kolača. Izgledaju baš kao ruske kape.
Za onog ko voli kokos, odlična letnja niskokalorična poslastica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.