burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

250 ml vode

125 g margarina

150 g brašna

1 kašika šećera

mrvica soli

4 veća jaja

500 ml mleka

250 g šećera

1 C puding sa ukusom vanile

2 žumanca

125 g margarin

2 C vanilin šećera

300 ml slatke pavlake

Princes krofne

Koraci pripreme

U odgovarajućoj posudi staviti vodu, margarin, šećer i so pa staviti da provrije.

Zatim dodati brašno i mešajte da se lepo sjedini. Ostaviti da se prohladi, trebate da stavite prst unutra a da vas ne peče.

Smesi dodajte jaja i lepo mikserom umutite. Pomoću šprica praviti krofne direktno na pek papir, potrebno je da ostavite mesto između jer će krofne da narastu.

Rernu zagrejte na 200°C i pecite krofne oko 30 min. dok ne dobiju zlatno žutu boju. U toku pečenja ne otvarajte rernu.

U malo hladnog mleka razmutite žumanca i C puding, a ostalo mleko, šećer i C vanilin šećer stavite da se kuva. Kada provrije sipajte razmućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne.

U ohlađenu kremu umešajte umućeni margarin i sve dobro umutite. Posebno umutite slatku pavlaku pa 2-3 kašike umešajte u fil.

Ohlađene krofne presecite na pola, donji deo filovati kremom, pa umućenom slatkom pavlakom i poklopite drugom delom krofne.

Od ove smese ja sam dobila 20 krofni.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Princes krofne

Koraci pripreme

U odgovarajućoj posudi staviti vodu, margarin, šećer i so pa staviti da provrije.

Zatim dodati brašno i mešajte da se lepo sjedini. Ostaviti da se prohladi, trebate da stavite prst unutra a da vas ne peče.

Smesi dodajte jaja i lepo mikserom umutite. Pomoću šprica praviti krofne direktno na pek papir, potrebno je da ostavite mesto između jer će krofne da narastu.

Rernu zagrejte na 200°C i pecite krofne oko 30 min. dok ne dobiju zlatno žutu boju. U toku pečenja ne otvarajte rernu.

U malo hladnog mleka razmutite žumanca i C puding, a ostalo mleko, šećer i C vanilin šećer stavite da se kuva. Kada provrije sipajte razmućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne.

U ohlađenu kremu umešajte umućeni margarin i sve dobro umutite. Posebno umutite slatku pavlaku pa 2-3 kašike umešajte u fil.

Ohlađene krofne presecite na pola, donji deo filovati kremom, pa umućenom slatkom pavlakom i poklopite drugom delom krofne.

Od ove smese ja sam dobila 20 krofni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept