burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 ml vode

300 ml ulja

4 kašike šećera

1/2 kašičice soli

300 g brašna

1 C prašak za pecivo

5-6 jaja

Krema:

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

šećer prema ukusu

1/2 margarina sa ukusom maslaca

C krem šlag beli ili sa ukusom čokolade

Princes krofne

Koraci pripreme

Vodu i ulje staviti u šerpicu sa šećerom i prokuvati dok ne provri. Kada provri dodati C prašak za pecivo i brašno, skinuti sa ringle i mešati par minuta dok se sve ne sjedini.

Kada se testo malo ohladi dodavati jedno po jedno jaje i mešati varjačom.

Količina jaja zavisi od veličine, znači ako su jaja sitnija dodati 6 jaja. Kada ste umešali testo stavljati u špric i istisnuti na pek papir u obliku koji želite.

Takođe možete i kašikom staviti na pek papir u vodu bombica. Peći oko 20 min na 220 stepeni. Ne otvarati rernu u toku pečenja.

Skuvati 3 C pudinga u 1 l mleka. Kada se malo ohladi umutiti pola margarina i 3 kašike belog C krem šlaga.

Ohlađene krofne seći na pola i punuti žutim filom, pa odozgo šlagom, po želji belim ili čokoladnim.

Po želji posuti C šećerom u prahu ili preliti čokoladom.

Ostaviti par sati pre služenja da se sve fino ohladi.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Vodu i ulje staviti u šerpicu sa šećerom i prokuvati dok ne provri. Kada provri dodati C prašak za pecivo i brašno, skinuti sa ringle i mešati par minuta dok se sve ne sjedini.

Kada se testo malo ohladi dodavati jedno po jedno jaje i mešati varjačom.

Količina jaja zavisi od veličine, znači ako su jaja sitnija dodati 6 jaja. Kada ste umešali testo stavljati u špric i istisnuti na pek papir u obliku koji želite.

Takođe možete i kašikom staviti na pek papir u vodu bombica. Peći oko 20 min na 220 stepeni. Ne otvarati rernu u toku pečenja.

Skuvati 3 C pudinga u 1 l mleka. Kada se malo ohladi umutiti pola margarina i 3 kašike belog C krem šlaga.

Ohlađene krofne seći na pola i punuti žutim filom, pa odozgo šlagom, po želji belim ili čokoladnim.

Po želji posuti C šećerom u prahu ili preliti čokoladom.

Ostaviti par sati pre služenja da se sve fino ohladi.

Autor

Ljilja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept