0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
500 g Brašno
2 komad Jaja
120 g Šećer
200 g Margarin
300 g Šećera
2 kašika Brašna
500 ml Vrelog mleka
Fine korpice , lepe na oko i ukusne.
Umutiti penasto mast sa šećerom , vanilin šećerom i žumancima. Dodati brašno i prašak za pecivo i umesimo glatku smesu. Odvajamo komadiće testa i obložimo kalupe- korpice ( ne treba ih prethodno premazivati). Testo da treba da bude što tanje jer će prilikom pečenja narasti. Peći na 180 stepeni 15-20min , kada im krajevi blago porumene korpice su gotove.
Fil
Otopimo šećer sa vanilin šećerom uz neprestano mešanje na tihoj vatri. Dodamo dve kašike brašna i mešamo da razbijemo grudvice . Polako sipamo 1/2 litre vrelog mleka i mešamo sve dok da se ne zgusne fil. Ostavimo fil da se ohladi i punimo korpice .
Ukrasimo sa šlagom i nakon 1h u frižideru , korpice su spremne za serviranje.
Fine korpice , lepe na oko i ukusne.
Umutiti penasto mast sa šećerom , vanilin šećerom i žumancima. Dodati brašno i prašak za pecivo i umesimo glatku smesu. Odvajamo komadiće testa i obložimo kalupe- korpice ( ne treba ih prethodno premazivati). Testo da treba da bude što tanje jer će prilikom pečenja narasti. Peći na 180 stepeni 15-20min , kada im krajevi blago porumene korpice su gotove.
Fil
Otopimo šećer sa vanilin šećerom uz neprestano mešanje na tihoj vatri. Dodamo dve kašike brašna i mešamo da razbijemo grudvice . Polako sipamo 1/2 litre vrelog mleka i mešamo sve dok da se ne zgusne fil. Ostavimo fil da se ohladi i punimo korpice .
Ukrasimo sa šlagom i nakon 1h u frižideru , korpice su spremne za serviranje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.