burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 10 osoba

Posni čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 10 osoba

Sastojci

Za testo:

2 šoljice ulja

4 šoljice vode

4 šoljice šećera

1 C prašak za pecivo

Smesa za potapanje:

500 g šećera

malo ulja

200 g posne čokolade

2 šoljice vode

200 g C kokosa

Posni čupavci

Koraci pripreme

Ulje, vodu i šećer sastaviti i promešati, da se smesa ujednači.

Potom dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Od ove mase ispeći koru.

Peći oko pola sata na 200 stepeni, u većem plehu.

Ispečenu koru iseći na pravougaonike I potapati u smesu.

Za smesu prokuvajte šećer, ulje, čokoladu iI vodu.

Kada se čokolada istopi, sklonite sa vatre.

Svako isečeno parče kolača potopiti u smesu, pa uvaljati u C kokos.

Naši proizvodi

Posni čupavci

Koraci pripreme

Ulje, vodu i šećer sastaviti i promešati, da se smesa ujednači.

Potom dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Od ove mase ispeći koru.

Peći oko pola sata na 200 stepeni, u većem plehu.

Ispečenu koru iseći na pravougaonike I potapati u smesu.

Za smesu prokuvajte šećer, ulje, čokoladu iI vodu.

Kada se čokolada istopi, sklonite sa vatre.

Svako isečeno parče kolača potopiti u smesu, pa uvaljati u C kokos.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept