0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
125 g mlevenog posnog keksa
125 g mlevenih oraha
125 g posnog margarina
8 kašika vode
200 g šećera
1 kesica C vanillin šećera
crvena i zelena prehrambena boja
rebro posne crne čokolade
malo ulja
Prokuvati šećer sa vodom. Dodati margarin i ostaviti da se još malo kuva.
Skloniti sa vatre, pa dodati orahe, keks, C vanilin šećer- sve dobro izmešati i podeliti na dva jednaka dela.
Prvi deo obojiti crvenom, a drugi zelenom prehrambenom bojom. Od crvenog dela napraviti pet jednakih loptica i odložiti ih.
Od zelenog dela napraviti pet jednakih loptica, a zatim svaku od njih razvaljati na dlanu.
Uzeti crvenu lopticu, pa je sa svih strana obložiti zelenom razvaljanom smesom i dobro pritisnuti da se mase slepe.
Ostaviti da se stegnu, a zatim svaku od loptica iseći na osam jednakih delova, tako da izgledaju kao kriške lubenice.
Čokoladu otopite sa malo ulja, pa na svaku krišku njome šarajte uz pomoć olovke za dekoraciju, kako bi se dobio izgled semenki.
Prokuvati šećer sa vodom. Dodati margarin i ostaviti da se još malo kuva.
Skloniti sa vatre, pa dodati orahe, keks, C vanilin šećer- sve dobro izmešati i podeliti na dva jednaka dela.
Prvi deo obojiti crvenom, a drugi zelenom prehrambenom bojom. Od crvenog dela napraviti pet jednakih loptica i odložiti ih.
Od zelenog dela napraviti pet jednakih loptica, a zatim svaku od njih razvaljati na dlanu.
Uzeti crvenu lopticu, pa je sa svih strana obložiti zelenom razvaljanom smesom i dobro pritisnuti da se mase slepe.
Ostaviti da se stegnu, a zatim svaku od loptica iseći na osam jednakih delova, tako da izgledaju kao kriške lubenice.
Čokoladu otopite sa malo ulja, pa na svaku krišku njome šarajte uz pomoć olovke za dekoraciju, kako bi se dobio izgled semenki.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.