burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija64 parčeta

Posne lubenice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
64 parčeta

Sastojci

400 g šećera

16 kašika vode

250 g posnog margarina

300 g posnog mlevenog keksa

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenih lešnika

10 kapi ekstrakta lubenice

3 kesice C vanilin šećera

10 kapi crvene boje za kolače

10 kapi zelene boje za kolače

2 štangle posne čokolade

2 kašike ulja

Posne lubenice

Koraci pripreme

Na tihoj vatri staviti šećer i vodu. Kad provri kuvati 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodati posni margarin i nastaviti sa kuvanjem dok se margarin otopi.

U vruću smesu dodati posni mleveni keks, orahe, lešnike i C vanilin šećer. Izmešati i ostaviti da se prohladi oko 15 minuta na hladnom.

Masu podeliti na dva jednaka dela. U jednom delu dodati ekstrakt lubenice i crvenu boju.

Drugom delu dodati zelenu boju. Obe smese lepo izmešati.

Od crvene smese napraviti 8 loptica. Od zelene smese napraviti 8 pljosnatih podloga.

Na zelenoj podlozi staviti crvenu lopticu i rukama oblikovati lubenicu. Redom praviti lubenice i staviti ih u frižider da se stegnu oko 15 minuta.

Vaditi po jednu lopticu iz frižidera i seći na pola. Svaku polovinu iseći na 4 kriškice (od jedne loptice 8 parčeta lubenice).

Rastopiti čokoladu i ulje na pari. Čačkalicom umakati u čokoladu i iscrtati semenke sa obe strane kriške.

Ređati kriške lubenice na poslužavniku i vratiti na kratko u frižider.

Kad se stegnu premestiti u posudi sa poklopcem da se ne osuše, a zatim poslužiti.

Naši proizvodi

Posne lubenice

Koraci pripreme

Na tihoj vatri staviti šećer i vodu. Kad provri kuvati 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodati posni margarin i nastaviti sa kuvanjem dok se margarin otopi.

U vruću smesu dodati posni mleveni keks, orahe, lešnike i C vanilin šećer. Izmešati i ostaviti da se prohladi oko 15 minuta na hladnom.

Masu podeliti na dva jednaka dela. U jednom delu dodati ekstrakt lubenice i crvenu boju.

Drugom delu dodati zelenu boju. Obe smese lepo izmešati.

Od crvene smese napraviti 8 loptica. Od zelene smese napraviti 8 pljosnatih podloga.

Na zelenoj podlozi staviti crvenu lopticu i rukama oblikovati lubenicu. Redom praviti lubenice i staviti ih u frižider da se stegnu oko 15 minuta.

Vaditi po jednu lopticu iz frižidera i seći na pola. Svaku polovinu iseći na 4 kriškice (od jedne loptice 8 parčeta lubenice).

Rastopiti čokoladu i ulje na pari. Čačkalicom umakati u čokoladu i iscrtati semenke sa obe strane kriške.

Ređati kriške lubenice na poslužavniku i vratiti na kratko u frižider.

Kad se stegnu premestiti u posudi sa poklopcem da se ne osuše, a zatim poslužiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept